Ongelofelijke onthullingen over transfer van Lior Refaelov naar Anderlecht

Ongelofelijke onthullingen over transfer van Lior Refaelov naar Anderlecht
Dinsdag 27 april 2021 - 09:00   I   door Redactie

Lior Refaelov (35) verhuist na afloop van het huidige seizoen naar RSC Anderlecht. Een slag in het gezicht van Royal Antwerp FC, dat zijn Gouden Schoen naar een rechtstreekse concurrent ziet verkassen.

Nu de overstap van Refaelov officieel is gemaakt, lekken er ook pijnlijke details omtrent de onderhandelingen uit. Zo blijkt dat Antwerp zelf eens goed in de spiegel moet kijken. Het wachtte gewoon té lang om de aflopende overeenkomst van zijn Gouden Schoen te verlengen. En dat is niet alles.

Interne spanningen

Zo was er binnen Antwerp blijkbaar ook onenigheid over de toekomst van Refaelov. Luciano D'Onofrio wilde het contract van Rafa niet verlengen, zo weet Het Laatste Nieuws: "D'Onofrio was zinnens om Refaelov helemáál geen nieuw contract meer aan te bieden."

"Voorzitter Paul Gheysens legde de speler finaal nog één extra jaar voor - maar eerder als een erezaak dan vanuit een sportieve overtuiging", benadrukt de krant nog. Dat wil zeggen dat Antwerp pas écht in actie schoot, enkel en alleen omdat Anderlecht plots concreet werd.

Ultieme poging

"In een ultieme (prestige)poging om Refaelov voor de club te behouden, werd D'Onofrio door de familie Gheysens genegeerd", onderstreept ook Het Nieuwsblad de slechte band tussen de familie Gheysens en D'Onofrio.

En toen Antwerp alsnog een inspanning wilde leveren, was de keuze van Refaelov al gemaakt. De Israëli raakte gecharmeerd door het project en voorstel van Anderlecht. Hij gaf zijn woord aan paars-wit en kwam niet meer op zijn beslissing terug. Of hoe de overstap van Refaelov naar het Lotto Park érg zuur zal smaken op de Bosuil.

Poll: Had Antwerp meer inspanningen moeten leveren om het contract van Refaelov te verlengen?

TAGS  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  Club Brugge

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024