Kevin De Bruyne blijft verbazen: "Geloof me, weinig spelers kunnen dat"

Kevin De Bruyne blijft verbazen:
Dinsdag 27 april 2021 - 16:00   I   door Redactie

Kevin De Bruyne wordt algemeen aanschouwd als één van de beste spelers ter wereld. Bas Dost had enkele jaren geleden het genot om met de Rode Duivel samen te spelen. De spits van Club Brugge is nog steeds onder de indruk van De Bruyne.

Dost speelde bij Sporting Lissabon ook samen met Bruno Fernandes, die andere spelmaker die tegenwoordig hoge toppen scheert in de Premier League. "Ik ben afhankelijk van de spelers rond mij, van de aanvoer", zegt Bas Dost in een interview met Sport/Voetbalmagazine.

"De Bruyne was daarin een uitzondering"

"Maar dat geldt voor veel voetballers. Ook Fernandes had nood aan spelers rond hem die de vooracties maakten of ruimtes creëerden. De Bruyne was daarin een uitzondering", merkt Dost op. "Extreem goed. Die creëerde zelf zijn kansen of ruimte. Hij speelde ál-tijd de juiste pass. Weinig spelers kunnen dat."

"Hij speelt de bal die gespeeld moet worden. Als je dat op tv ziet, denk je: logisch. Maar geloof me, dat is het niet. Wereldklasse. En hij is bij Manchester City nog beter geworden. Fernandes is uiteraard ook heel straf, met zijn uitstekende traptechniek en vista, maar hij is toch iets afhankelijker van anderen", besluit Dost.

TAGS  I  Club Brugge  I  Manchester City  I  KRC Genk  I  Rode Duivels  I  Sporting Lissabon  I  Manchester United  I  voetbal

donderdag 18 augustus 2022

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022