Zorgen voor Courtois en Hazard: Real nog lang niet klaar met sterk Chelsea

Zorgen voor Courtois en Hazard: Real nog lang niet klaar met sterk Chelsea
Dinsdag 27 april 2021 - 22:52   I   door Redactie

Real Madrid en Chelsea hebben elkaar dinsdagavond in bedwang gehouden. In een boeiende eerste helft opende Christian Pulisic de score, maar Karim Benzema bracht zijn ploeg op het halfuur langszij. Na rust mocht Eden Hazard nog invallen, maar het bleef 1-1.

Chelsea schoot prima uit de startblokken. De ploeg van Thomas Tuchel bracht Real Madrid in de aanvangsfase continu in de problemen. De hoge pressing en de vele aanvalsgolven deden de Real-defensie wankelen.

Na tien minuten spelen hield Thibaut Courtois een ongelukkige Timo Werner nog van het openingsdoelpunt, maar luttele minuten later zorgde Christian Pulisic toch voor de 0-1. De Amerikaan rolde de Madrileense achterhoede op en gaf ook Courtois het nakijken.

Benzema, wie anders?

Hoewel Chelsea de betere ploeg was, stond het na een halfuur spelen toch weer gelijk. Bij een vrijschop werd Karim Benzema bereikt en de Fransman poeierde de 1-1 tegen de touwen met een rake volley. Op Benzema kan dit Real altijd rekenen, zo bleek nog maar eens.

In de tweede helft verwaterde het spel. Letterlijk, want de regen bleef maar met bakken uit de lucht vallen. Beide ploegen bouwden ook duidelijk voorzichtigheid in - je moet geen onnodige risico's nemen met het oog op de terugmatch uiteraard.

Hazard mag zich tonen

Iets meer dan twintig minuten voor tijd bracht Zinédine Zidane dan Eden Hazard tussen de lijnen. De Rode Duivel liet zich goed betrekken in het spel en probeerde voor openingen te zorgen.

Echt outstanding was-ie nog niet, onze Eden Hazard. De omstandigheden leenden zich er ook niet echt toe. De tweede helft was gesloten. Het zal volgende week woensdag op Stamford Bridge moeten gebeuren. Wie weet met Hazard aan de aftrap. Eén ding is zeker: Real is nog lang niet klaar met dit Chelsea.

Poll: Wie van hen zal volgens jou doorstoten naar de finale van de Champions League?

TAGS  I  Real Madrid  I  Chelsea  I  Rode Duivels  I  voetbal

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024