Standard zet licentie op het spel, degradatie dreigt

Standard zet licentie op het spel, degradatie dreigt
Woensdag 28 april 2021 - 19:00   I   door Redactie

Terwijl alle clubs in play-off 1 al zeker zijn van Europees voetbal, staat Standard na het verlies van de bekerfinale nog nergens. En speelt het in play-off 2 dus met het mes op de keel.

Want in de zes wedstrijden die Standard nog moet afwerken is het eigenlijk verplicht om zich te kwalificeren voor Europa. Iets wat hen de voorbije drie seizoenen telkens lukte. Net omdat ze op de belangrijke momenten het verschil konden maken.

"De Conference League zou alleszins een boost geven aan de hele club", stelt Het Laatste Nieuws. "Deelname genereert nieuwe inkomsten. In huidige tijden niet te onderschatten." Maar de krant onthult ook een ander niet te onderschatten element. 

"Die eventuele inkomsten staan trouwens ook al gebudgetteerd in het licentiedossier. Halen ze het niet, zullen de Luikenaars een nieuw businessplan moeten voorstellen." Dat klinkt simpel, maar is het naar verluidt helemaal niet.

Amateurniveau

Omdat Standard net als Anderlecht - voor de kapitaalverhoging weliswaar - financieel in vieze papieren zit. De club kampt met zware schulden en er is nog altijd geen echte oplossing in zicht.

Volgens ingewijden zouden de Rouches zonder Europees voetbal zelfs helemaal geen licentie kunnen halen. Wat dan weer enorm zware gevolgen zou hebben omdat de financiële miserie zodanig groot is dat er zelfs verplichte degradatie naar het amateurniveau dreigt.

Niet consequent

De vraag is natuurlijk of de soep ook zo heet zal gegeten worden als ze wordt opgediend. Want de licentiecommissie heeft in het verleden al meermaals bewezen dat het zeker niet altijd consequent handelt.

Remember Moeskroen en onlangs nog Anderlecht met de dubbele pet van Wouter Vandenhaute die tegelijkertijd paars-wit voorzitter en eigenaar van een makelaarsbureau was.

Poll: Zal Standard Europees voetbal halen?

TAGS  I  Standard  I  KRC Genk  I  Anderlecht  I  Moeskroen

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024