Kevin De Bruyne zet Manchester City tegen PSG op weg naar CL-finale

Woensdag 28 april 2021 - 22:53   I   door Redactie

Wie anders dan Kevin De Bruyne kroonde zich dinsdag tot ster van de avond in de halve finale van de Champions League? De Rode Duivel scoorde de gelijkmaker waarna Mahrez Manchester City een uitstekende uitgangspositie bezorgde (1-2).

Nochtans zag het er al vroeg in de wedstrijd slecht uit voor de Engelsen. PSG begon scherper aan de wedstrijd en kon meteen twee keer dreigen via Neymar. Al na een kwartier zette Marquinhos op assist van Di Maria de bezoekers op achterstand.

Een voorsprong die ze verdiend vasthielden. Van de kant van Manchester City was er enkel Foden die op de vuisten van Navas mikte. Maar onder leiding van Kevin De Bruyne namen de Engelsen na rust de match met een verschroeiend tempo in handen.

En het was onze landgenoot himself die dat ook naar het scorebord vertaalde. Een slim gekrulde vrije trap die bedoeld was als voorzet ging langs iedereen heen en belandde in doel. En amper zeven minuten later was het opnieuw raak op een stilstaande fase.

PSG met tien

De Bruyne stond opnieuw klaar bij een vrije trap, maar het was deze keer Mahrez die trapte en Navas verraste. 1-2 en match zo goed als gespeeld. Vooral ook omdat even later Gueye terecht rood kreeg na een zware fout op Gündogan.

De Bruyne zelf kreeg nog geel nadat hij te laat kwam en Danilo raakte, maar de zege kwam tegen tien man niet meer in gevaar. Manchester City vertrekt volgende week in de return nu als absolute favoriet.

Poll: Zal Manchester City de finale halen?