Anderlecht incasseert erg zware (en onverwachte) klap op transfermarkt

Anderlecht incasseert erg zware (en onverwachte) klap op transfermarkt
Donderdag 29 april 2021 - 07:00   I   door Redactie

Slecht nieuws voor RSC Anderlecht. Het heeft er alle schijn van dat paars-wit volgend seizoen zonder aanvalsleider Lukas Nmecha verder moet. Manchester City wil de 22-jarige spits niet langer uitlenen en enkel definitief verkopen.

Het Nieuwsblad meldt dat Manchester City zijn jonge aanvaller niet langer wil verhuren. The Cityzens zijn niet zinnens om het in 2022 aflopende contract van Nmecha te verlengen en sturen aan op een verkoop in de zomer. De grote vraag is of Anderlecht bij machte is om Nmecha te kopen.

RSCA stelde volgens Het Nieuwsblad alles in het werk om Nmecha nog een seizoen te huren, maar dat ziet Man City dus niet zitten. Een slag in het gezicht van Anderlecht, dat nog steeds over niet al te veel financiële slagkracht beschikt. De marktwaarde van Nmecha bedraagt 8 miljoen euro. En dat is veel naar Anderlecht-normen.

“Binnen onze budgettaire grenzen doen we alles om Nmecha definitief te kopen”, reageert sportief directeur Peter Verbeke bij de krant. “Lukas is hier graag, zoekt stabiliteit en kan Europees spelen. Hij wordt omringd met liefde en kan zichzelf ontwikkelen."

"15 miljoen? Dan moeten we passen"

"In het ideale scenario werken we volgend seizoen bijvoorbeeld voort op zijn kopspel, zodat hij ook op die manier meer scoort. De speler heeft best wat inspraak en in zijn laatste contractjaar valt er met City misschien een goeie prijs te regelen. Alleen ligt dat dossier niet in onze handen. Als er straks een club met 15 miljoen komt, moeten we passen", benadrukt Verbeke nog.

TAGS  I  Anderlecht  I  Manchester City

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024