Nachtmerrie voor Club Brugge: 'Clement maakt zich op voor direct vertrek'

Nachtmerrie voor Club Brugge: 'Clement maakt zich op voor direct vertrek'
Donderdag 29 april 2021 - 07:30   I   door Redactie

Een ware nachtmerrie voor Club Brugge. De Belgische landskampioen dreigt trainer Philippe Clement kwijt te spelen. De 47-jarige oefenmeester maakte de voorbije jaren flink wat indruk in de Jupiler Pro League en nu wenkt een overstap naar het buitenland.

Clement maakte eerder deze week zijn intrede op de sociale media. Een strategische zet die hem, met het oog op een overstap naar het buitenland, serieus zou kunnen helpen. Clement zet zich in de markt als een moderne coach met frisse ideeën. En in het buitenland vielen ze voorheen al in zwijm voor de Club-trainer.

"Internationaal zie je het steeds meer trainers doen. Als coach en als mens moet je evolueren”, legde Clement zijn beslissing uit. “Als jongen van tien jaar was het mijn droom om ooit in een professionele kleedkamer te komen. Ik hoop dat ik via deze weg veel kleine jongens wat dingen achter de schermen kan laten zien.”

Zoals Mourinho en Conte

“Ik geloof Philippe ook oprecht als hij dat zegt”, aldus Michaël Opgenhaffen, professor digitale media aan de KU Leuven, in Het Nieuwsblad. “Sociale media zijn ontzettend nuttig om de mensen een kijk te geven op Het leven zoals het is: Club Brugge, of Het leven zoals het is: Philippe Clement."

"Je kan het humoristisch doen, zoals José Mourinho, of eerder tactisch, zoals Antonio Conte. Maar ook een mix van beide kan. Het zou toch top zijn als hij elke week een tactische of strategische keuze kan uitleggen?”, vraagt Opgenhaffen zich luidop af.

(Lees verder onder de afbeelding)

Buitenland

“Ik denk ook wel dat Philippe zichzelf als trainer en als merk nog meer op de kaart wil zetten", benadrukt Opgenhaffen. "Hij weet dat er vanuit het buitenland gekeken wordt naar een coach die het al jaren heel goed doet in België. Op zijn eigen platform kan hij nog meer uitleg geven bij zijn visie en bepaalde keuzes."

Op deze manier zet Clement zichzelf in de etalage. De trainer werd in een recent verleden nog aan het Franse Stade Reims en het Engelse Sheffield United gelinkt. De kans op een vertrek neemt alleen maar toe. Buitenlandse bronnen melden dat Clement niet lang meer wil wachten om de grote sprong te wagen.

De kans is daarom groot dat het deze zomer al tot een vertrek komt. In België heeft Clement al veel bewezen en alles gewonnen wat er te winnen valt. Plus: een buitenlands avontuur kan hem wel interesseren. Bij Club voelen ze de bui al hangen.

TAGS  I  Club Brugge  I  voetbal

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024