Hans Vanaken schept duidelijkheid over vertrek bij Club Brugge

Hans Vanaken schept duidelijkheid over vertrek bij Club Brugge
Donderdag 29 april 2021 - 08:00   I   door Redactie

Hans Vanaken (28) maakt ondertussen al jaren het mooie weer bij Club Brugge. Tijdens de voorbije mercato's werd Vanaken in verband gebracht met een vertrek naar het buitenland, maar tot nader order voetbalt de tweevoudige Gouden Schoen nog steeds in Brugge.

En daar lijkt niet meteen verandering in te komen. "Of ik zou tekenen voor een carrière bij Club als die van Franky Van der Elst? Zeker! Ik teken direct", aldus Vanaken in een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Meer en meer sta je er bij stil dat je hier zo lang mogelijk wil blijven. Ik ben hier gelukkig - niet alleen op de club, daarbuiten ook."

"Dan zie je eigenlijk geen reden om te veranderen voor een of andere ploeg. Je kan het niet uitsluiten, maar ik heb absoluut geen nood aan verandering", benadrukt de Limburger. "En naarmate je ouder wordt, is de stap naar het buitenland ook steeds moeilijker."

(Lees verder onder de afbeelding)

"Gebrek aan ambitie? Dat is een enorme misvatting"

Er wordt Vanaken vaak een gebrek aan ambitie verweten, maar dat deert hem niet. "Wat de mensen zeggen... Als speler mag je daar eigenlijk niet mee bezig zijn. Een gebrek aan ambitie, dat is een enorme misvatting. Mocht ik hier niet goed in mijn vel zitten, dan is de situatie anders. (staart over de oefenvelden) Waarom zou ik dit alles opgeven?"

Franky Van der Elst, die zijn hele carrière in België speelde, begrijpt maar al te goed waarom Vanaken niet staat te springen om te vertrekken bij blauw-zwart. "Je speelt elk seizoen voor de prijzen bij een goeie ploeg. Je verdient goed en zit hier mooi in Knokke. Wat is daar nu verkeerd aan? Als je hier nog zeven à acht jaar kan spelen, een paar titels en bekers erbij."

"Ik vind het vervelend, die kritiek"

"Ik vind het vervelend, die kritiek. En je leest en hoort het zo vaak. Hans is zelf verstandig genoeg om die balans op te maken... Ik heb het mij alvast nooit beklaagd, maar het waren natuurlijk andere tijden. Toen ik van Molenbeek naar 'de Club' kwam, was dat voor mij in mijn hoofd een eindstation. 'Club Brugge'. Dat is toch... (maakt wauw-gebaar)"

Poll: Begrijp jij dat Vanaken niet per se naar het buitenland wil?

TAGS  I  Club Brugge  I  West Ham United  I  voetbal

zaterdag 25 juni 2022

vrijdag 24 juni 2022

donderdag 23 juni 2022