'Belgische topploeg wil Club Brugge onderuithalen en José Izquierdo vastleggen'

'Belgische topploeg wil Club Brugge onderuithalen en José Izquierdo vastleggen'
Zaterdag 01 mei 2021 - 11:00   I   door Redactie

José Izquierdo (28) vertrok in de zomer van 2017 naar Brighton & Hove Albion. Veel plezier beleefde de gewezen Gouden Schoen van Club Brugge echter niet aan zijn avontuur in de Premier League. Vier jaar later staat 'Joske' voor een terugkeer naar België.

Een zware blessure aan de meniscus maakte dat Izquierdo meer dan een volledig seizoen in rook zag opgaan. Vorig weekend vierde de Colombiaan zijn wederoptreden bij het eerste elftal van Brighton. Izquierdo viel acht minuten voor tijd in. Het was net geen twee jaar geleden dat hij nog eens in actie was gekomen in de Engelse competitie.

Het was een heuse lijdensweg voor Izquierdo, maar nu ziet hij dus einde aan het licht van de tunnel. Al lijkt een verlengd verblijf bij Brighton & Hove Albion er toch niet in te zitten. In juni is Joske einde contract en het ziet er niet naar uit dat Brighton hem een nieuwe deal gaat voorschotelen.

Win-winsituatie bij Club?

Eerder raakte al bekend dat Izquierdo héél dicht bij een terugkeer naar het Jan Breydelstadion staat. Club Brugge zou zijn gewezen smaakmaker een prestatiegericht contract willen voorschotelen. Bij blauw-zwart zou Izquierdo een eventueel vertrek van Noa Lang kunnen opvangen.

Club zou zijn broek niet scheuren aan de deal met Izquierdo en de speler zou de kans krijgen om zijn carrière te herlanceren in een vertrouwde omgeving. Een win-winsituatie. Tóch? Al is het nog niet zeker of Izquierdo ook effectief bij zijn gewezen werkgever zal tekenen.

(Lees verder onder de afbeelding)

Pleegt RSCA nieuwe coup?

Ook Anderlecht zou immers op de Colombiaanse sneltrein azen. Sportief directeur Peter Verbeke moet creatief omspringen met het beperkte transferbudget en kijkt dan ook uit naar opportuniteiten. Gezien zijn aflopende contract bij Brighton, is Izquierdo een buitenkans voor iedere Belgische topploeg. Ook voor RSCA.

Anderlecht, dat eerder met Lior Refaelov (35) al een andere blauw-zwarte publiekslieveling wist te strikken, zou een poging willen ondernemen om ook Izquierdo naar het Lotto Park te lokken. Bij paars-wit geloven ze dat een fitte Izquierdo een serieuze meerwaarde kan zijn voor de ploeg van Vincent Kompany.

Wat beslist Izquierdo?

Een overstap van Izquierdo naar Anderlecht, zou uiteraard gevoelig liggen bij de Club Brugge-aanhang. Net als bij Refaelov, zou ook deze transfer flink wat stof doen opwaaien. Maar daar houden ze in Brussel geen rekening mee. Verbeke en co zijn enkel en alleen bezig met de uitbouw van hun club.

De vraag die rest, is of Izquierdo zelf zin heeft in een transfer naar AnderlechtJoske was altijd graag gezien bij Club Brugge en voelde zich ook heel goed thuis in Brugge. Kan hij het over zijn hart krijgen om bij de eeuwige rivaal te tekenen? Afwachten.

Poll: Waar zal Izquierdo volgend seizoen spelen volgens jou?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Brighton & Hove Albion

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024