Kijkers kunnen het niet geloven: Op déze zender zijn Rode Duivels te zien vanaf 2022

Kijkers kunnen het niet geloven: Op déze zender zijn Rode Duivels te zien vanaf 2022
Maandag 03 mei 2021 - 15:30   I   door Redactie

De kogel is door de kerk. Vanaf 2022 stonden de uitzendrechten voor alle internationale matchen van de Rode Duivels te koop. Maar net als de voorbije vier jaar is het ook VTM die ze heeft verworven.

Concreet betekent dat dat alle kwalificatiewedstrijden voor het EK 2024 en WK 2026 net als de oefenpartijen en de wedstrijden van de UEFA Nations League te volgen zullen zijn op de commerciële zender. Daarover bereikte het bedrijf een overeenkomst met de UEFA. In het totaal gaat het over 40 wedstrijden.

"Binnen DPG Media blijven we hard inzetten op sport en zeker op live sportwedstrijden. We zijn daarom ook enorm blij dat we tot en met 2026 de wedstrijden van onze nationale trots verder aan de voetbalfans mogen aanbieden" reageerde Michiel Ameloot, hoofdredacteur VTM Nieuws en Sport tevreden.

Iets minder tevreden waren de kijkers. VTM staat om het zacht uit te drukken bij de voetbalfans niet meteen bekend omwille van kwalitatieve uitzendingen. Elke match opnieuw wordt ofwel de omkadering ofwel de commentatoren ofwel beide zwaar bekritiseerd.

VRT

Het nieuws werd op sociale media dan ook met meer dan een diepe zucht onthaald door vele voetballiefhebbers. De hoop die sommigen hadden om de Rode Duivels vanaf 2022 opnieuw bij de VRT te zien, werd keihard de kop ingedrukt.

TAGS  I  Voetbal  I  VTM  I  Rode Duivels

dinsdag 28 juni 2022

maandag 27 juni 2022

zondag 26 juni 2022

zaterdag 25 juni 2022