Vanhaezebrouck clasht met sterspeler AA Gent: "Hij heeft er echt genoeg van"

Vanhaezebrouck clasht met sterspeler AA Gent:
Dinsdag 04 mei 2021 - 08:00   I   door Redactie

Toen Hein Vanhaezebrouck het roer bij AA Gent overnam, leek hij even de grote verlosser te gaan worden. Niets is voorlopig minder waar, want ook onder Vanhaezebrouck hebben De Buffalo's het ongelofelijk moeilijk.

Vanhaezebrouck slaagt er voorlopig maar niet in om AA Gent constant te laten presteren. En dat leidt intern vaak tot discussies en akkefietjes. Zo weet Het Nieuwsblad dat er flink wat ruis zit op de lijn tussen Vanhaezebrouck en zijn aanvoerder Vadis Odjidja (32).

Kritiek

Na de match tegen KV Mechelen viel Odjidja zijn trainer nog af. "We focusten misschien iets te veel op het spel van Mechelen, hun positiewissels en gingen daar te veel in mee. Persoonlijk denk ik dat we onze posities beter moesten houden", aldus Vadis.

"Misschien was het anders bedoeld, maar het klonk voor velen als een kritiek op de vooraf afgesproken aanpak", schrijft Het Nieuwsblad. "Twee weken geleden beweerde Odjidja ook al dat ze met de trainer hadden gepraat over een nieuw spelsysteem. Om tien minuten later tegengesproken te worden door Vanhaezebrouck zelf", merkt de krant op.

(Lees verder onder de afbeelding)

"Niemand van de spelers vroeg mij iets"

“Niemand van de spelers vroeg mij iets", luidde de repliek van Vanhaezebrouck toen. En zo waren er dit seizoen nogal discussies tussen Vanhaezebrouck en zijn kapitein. De trainer heeft er volgens insiders meer dan genoeg van. Hij wil dat Odjidja er vol voor gaat en zijn opdrachten uitvoert.

Volgens Het Nieuwsblad is het overigens duidelijk dat Vanhaezebrouck twijfelt of Odjidja nog voldoende vooruit te vuren valt. "Vandaar dat er al zo vaak werd geklaagd over een gebrek aan drive, aan leiderschap in moeilijke momenten", benadrukt de krant.

"In Heins world moet er gelopen worden zonder bal, om druk te zetten. Laat er één dat na, dan ontstaat een domino-effect en stort de afweer in elkaar. En dus? Tja. Als Odjidja straks een vlekkeloze voorbereiding kent, topfit is en zo uit het sukkelstraatje van dit seizoen wegblijft, kan dit verstandshuwelijk volgend seizoen misschien werken", besluit Het Nieuwsblad.

Poll: Denk jij dat het nog goed komt tussen Vanhaezebrouck en Odjidja?

TAGS  I  AA Gent  I  KV Mechelen  I  Anderlecht

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024