KV Oostende van de hemel naar de hel: 'Blessin na play-off 1 naar Premier League'

KV Oostende van de hemel naar de hel: 'Blessin na play-off 1 naar Premier League'
Woensdag 05 mei 2021 - 15:00   I   door Redactie

De keerzijde van de medaille: die zal KV Oostende in het tussenseizoen zo goed als zeker leren kennen. Want het grote succes van de kustploeg trekt heel wat belangstelling. Niet in het minst voor trainer Alexander Blessin.

De 47-jarige Duitser heeft in zijn eerste seizoen in de Jupiler Pro League flink wat indruk gemaakt door KV Oostende van staartploeg tot play-off 1-kandidaat om te toveren. Het maakt dat Blessin zeer gegeerd is.

Hij heeft niet alleen de aandacht getrokken van enkele Belgische topclubs, maar ook van een paar Engelse clubs. Het meest concreet is Sheffield United. De degradant uit de Premier League trekt al een tijdje aan de mouw van Blessin, maar nu klinkt het van over het Kanaal dat KV Oostende deze zomer machteloos zal staan.

Sheffield United wil doorduwen omdat het Blessin als de ideale trainer ziet om in tweede klasse van nul iets op te bouwen en zo meteen opnieuw te promoveren. Dat heeft veel te maken met de uitstekende resultaten van KV Oostende, maar ook met zijn verleden bij Red Bull Leipzig, waar hij als jeugdtrainer grote indruk maakte.

Europees voetbal

Blessin voelt zich uiteraard goed in Oostende, maar is ook razend ambitieus. En de kans om in Engeland aan de slag te gaan - ook al is het voorlopig dan in tweede klasse - zou hij naar verluidt niet willen laten liggen. Enkel als KVO Europees voetbal zou halen zou hij nog twijfelen.

Poll: Zal KV Oostende volgend seizoen even goed kunnen doen zonder Blessin?

TAGS  I  KV Oostende  I  Waasland-Beveren  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Sheffield United  I  RB Leipzig

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023