Supporters roeren zich: Genk pakt opniéuw uit met Spaanssprekende transfer

Supporters roeren zich: Genk pakt opniéuw uit met Spaanssprekende transfer
Woensdag 05 mei 2021 - 17:00   I   door Redactie

KRC Genk zit in de flow. Niet alleen sportief op het veld, waar het na de bekerwinst ook een vliegende start heeft genomen in play-off 1, maar ook op de transfermarkt, waar het een eerste versterking beet heeft.

Want het is slechts een kwestie van tijd vooraleer de Limburgers de komst van Mujaid Sadick zullen bekend maken. De 21-jarige Spaanse centrale verdediger komt over van Deportivo la Coruna. Een talent, want gewezen jeugdinternational.

Alweer een knap staaltje van sportief directeur Dimitri De Condé, al valt natuurlijk nog af te wachten in hoeverre Sadick effectief kan doorbreken. Maar dat KRC Genk een heuse Spaanssprekende enclave kent, kan uiteraard helpen. 

Al lijkt tegelijkertijd net dat ook de valkuil van de Limburgse topclub te kunnen gaan worden. Waarnemers wijzen al langer op het gevaar van kliekjesvorming als die 'Spaanse' groep te groot zou worden. En er is natuurlijk ook het gegeven van de taalbarrière met de rest van de kleedkamer.

Genkse identiteit

Ook op sociale media roeren de Genkse supporters zich. Zij wijzen vooral op het gevaar dat de Genkse identiteit verloren gaat met te veel buitenlanders en hebben het ook lastig met het feit dat er steeds minder jeugd gaat doorstromen. 

De vraag is of KRC Genk zich bewust is van die niet onterechte kritiek, maar vooral of ze bereid zijn er iets aan te doen. Maar zolang het succes blijft aanhouden, zal het wellicht nooit een breekpunt worden. Het woord is nu aan Sadick.

TAGS  I  KRC Genk  I  Deportivo La Coruna

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024