"Als ik tussen Nmecha en Mbokani moet kiezen, dan ga ik voor hém"

Woensdag 12 mei 2021 - 08:00   I   door Redactie

Hoe groot zou de twijfel in het Lotto Park zijn na Anderlecht-Antwerp? Met een geweldige prestatie maakte Dieumerci Mbokani (35) een statement van jewelste. Is hij dan toch de spits die paars-wit zou kunnen helpen?

Overal laaien nu discussies op over Mbokani en natuurlijk wordt dan ook de vergelijking gemaakt met de huidige Anderlecht-aanvaller Lukas Nmecha. Dat doet ook René Vandereycken in zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad.

"Ik kan niet anders dan applaudisseren voor de prestatie van Dieumerci Mbokani tegen Anderlecht", aldus de ex-bondscoach. "Ongelooflijk wat hij op zijn 35ste nog bij momenten laat zien. Zijn ­basiskwaliteiten kan je alleen maar blijven bewonderen. Hij is snel, technisch sterk, kan dribbelen, koppen,.."

En hij scoort natuurlijk. "Dat is ook precies wat Nmecha nog meer zal moeten doen: scoren", vervolgt Vandereycken. "Bij zijn vijftien goals zitten acht strafschoppen, wat dat aantal toch serieus naar beneden haalt. Wat niet wil zeggen dat hij geen talent heeft."

Toekomst

"Want het zou zomaar kunnen dat Anderlecht hem niet zal kunnen kopen en hij al bij een betere buitenlandse ploeg belandt", voorspelt de analist. "Hij heeft de toekomst voor zich, iets wat Mbokani niet meer kan zeggen."

En toch twijfelt hij amper bij zijn conclusie: "Maar als ik tussen de twee moet kiezen, doe mij op dit moment dan toch nog maar Mbokani, ondanks zijn oude dag." 35, maar duidelijk nog niet versleten.

Poll: Voor wie zou jij kiezen?

TAGS  I  Antwerp  I  Anderlecht

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024