Club Brugge krijgt zware klap te verwerken: 'Dit zal gevolgen hebben'

Club Brugge krijgt zware klap te verwerken: 'Dit zal gevolgen hebben'
Woensdag 12 mei 2021 - 09:00   I   door Redactie

Het zit Club Brugge helemaal niet mee de laatste tijd. De neergang sinds de corona-uitbraak blijft maar duren en nu krijgt blauw-zwart ook bijzonder slecht nieuws naar volgend seizoen toe.

Want vanaf volgend seizoen zal Club NXT, de beloftenploeg van Club Brugge, niet meer in 1B uitkomen. De Pro League, de verzameling van profclubs wilde vanaf 2021-2022 met nog meer beloftenteams uitkomen in 1B én ook de reeksen daaronder, maar dat is nu uitgesteld tot volgend seizoen.

En dat heeft dus bijzonder zware gevolgen voor Club NXT. Tot grote spijt van Club Brugge, dat er de voorbije alles aan deed om zijn beloftenploeg op te waarderen. Daarbij draaide het in 1B om het klaarstomen van talenten voor de eerste ploeg, niét om resultaten.

Met succes, want in navolging van Charles De Ketelaere zijn er ook Ignace Van der Brempt en Thomas Van den Keybus die steeds harder op de deur van het eerste elftal gaan kloppen.

Ontwikkeling

Naar verluidt zijn zowel het bestuur, de volledige trainersstaf en ook de spelers zelf absoluut niet te spreken over de verplichte degradatie. Gevreesd wordt dat het zijn gevolgen zal hebben voor de ontwikkeling van de beloften.

Poll: Is het een slechte zaak dat Club NXT niet meer in 1B uitkomt?

TAGS  I  Club Brugge  I  Club NXT

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024