Stijn Stijnen wordt mogelijk hoofdtrainer in Jupiler Pro League

Stijn Stijnen wordt mogelijk hoofdtrainer in Jupiler Pro League
Zaterdag 15 mei 2021 - 15:00   I   door Redactie

Stijn Stijnen (40) timmert aan de weg naar boven als trainer. Momenteel staat de gewezen Rode Duivel nog aan het roer bij Patro Eisden, maar op termijn hoopt hij een kans te krijgen in de Jupiler Pro League.

Als Patro Eisden straks zijn licentie krijgt, is het voor Stijnen al zijn derde promotie in amper vijf jaar tijd. Een straffe verwezenlijking, maar de oud-doelman blijft ambitieus. Op termijn wil hij T1 worden bij een club op het hoogste niveau. Als het even kan wil hij coach worden van zijn nog steeds favoriete ploeg Club Brugge.

 

"Dat is de ultieme droom", vertelt Stijnen in een gesprek met Het Nieuwsblad. "Maar ik weet dat ik van niemand steun of geschenken ga krijgen. Ik ben daar niet naïef in. Ik zeg altijd mijn gedacht, dan weet je dat je mensen tegen de schenen stampt en in een hoekje wordt geplaatst."

"Door wie ik ben, weet ik dat ze mij geen gemakkelijke persoon vinden"

"Ik zal het zelf moeten doen om in 1A te geraken", gaat Stijnen verder. "Ik zal iets moeten uitbouwen, bij Patro of een stapje hoger. Door wie ik ben, weet ik dat ze mij geen gemakkelijke persoon vinden. Ik moet niet op goodwill van anderen rekenen."

Stijnen heeft het hart op de tong, maar is met de jaren wel voorzichtiger geworden. "Ik besef intussen dat je tegen veel dingen kunt vechten, maar er is een systeem waartegen je niet kan winnen. Doe je dat wel, dan ben je de onnozelaar die staat te roepen. Dat probeer ik nu achterwege te laten.”

 

Poll: Vind jij dat Stijnen een kans moet krijgen bij een Belgische eersteklasser?

TAGS  I  Club Brugge  I  Patro Eisden  I  Beerschot  I  Rode Duivels

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024