‘Matchwinnaar Cyriel Dessers kan KRC Genk verlaten en toptransfer maken’

‘Matchwinnaar Cyriel Dessers kan KRC Genk verlaten en toptransfer maken’
Zondag 16 mei 2021 - 09:00   I   door Redactie

Cyriel Dessers kroonde zich zaterdagavond tot de grote held bij KRC Genk. De 26-jarige spits viel in de slotfase in en schonk zijn ploeg drie gouden punten op het veld van RSC Anderlecht. En dat op een moment dat hij zich steeds meer naar de exit lijkt te begeven in de Luminus Arena.

KRC Genk haalde Dessers vorige zomer met hoge verwachtingen terug naar België. Door de ontbolstering van Paul Onuachu kon Dessers zich echter nooit doorzetten in het eerste elftal van Genk. De aanvaller zat de voorbije maanden heel vaak op de bank en moest vrede nemen met korte - soms érg korte - invalbeurten.

Omdat het Genkse bestuur nog steeds de intentie heeft om Onuachu nog een seizoen in België te houden, is het niet uitgesloten dat Dessers in de zomer alweer andere oorden opzoekt. Zelf wil hij slagen bij zijn huidige club, maar in Genk staan ze niet weigerachtig tegenover een vertrek van de Belgische Nigeriaan. Al zeker niet als Onuachu blijft.

(Lees verder onder de afbeelding)

Terug naar Nederland?

Nederlandse bronnen melden dat Dessers kan terugkeren naar de Eredivisie. En dat langs de grote poort. Zo zou AZ Alkmaar zijn zinnen op Dessers hebben gezet. De kans is groot dat AZ de beloftevolle Myron Boadu (20) na dit seizoen ziet vertrekken en dus is de club nu al op zoek naar een vervanger.

Bij AZ, de nummer drie in de Eredivisie, geloven ze dat Dessers een geweldige aanwinst zou zijn. Bij de club uit Alkmaar zijn ze bereid om door het tegenvallende seizoen van Dessers heen te kijken. Daar trekken ze zich op aan het feit dat onze landgenoot een jaar geleden nog topschutter werd in de Eredivisie.

4 miljoen

AZ zou bereid zijn om zo’n 4 miljoen euro op te hoesten voor Dessers. Het hoopt KRC Genk, dat een jaar geleden exact hetzelfde bedrag op tafel legde voor de spits, op die manier te overtuigen. Van onderhandelingen is nog geen sprake. Die komen wellicht na afloop van het seizoen op gang.

Poll: Vind jij dat Cyriel Dessers meer kansen moet krijgen bij KRC Genk?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  AZ Alkmaar

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024