"René, kan je je houding van ambtenaar op administratie van Bureau Statistieken voor één minuut vergeten?"

Maandag 20 februari 2017 - 12:05   I  

Ook Jan Mulder heeft genoten van de twee heerlijke doelpunten van Youri Tielemans. Al stoorde hij zich wel aan het feit dat René Weiler achteraf niet erg enthousiast leek.

"'Youri is goed ingevallen', zei Anderlecht-coach René Weiler na KV Oostende-Anderlecht, die historische wedstrijd in februari 2017, toen Youri Tielemans inviel (waarom deed hij, 19 en dus nooit moe, niet gewoon vanaf de aftrap mee?) en in een bestek van twee minuten twee goals maakte waarvan ze van Canada tot Nieuw-Zeeland nóg in totaal ongeloof achterover liggen? De winnende coach heeft altijd gelijk, luidt het onzinnige gezegde, maar mag het een ietsje meer zijn als jouw pupil zulke zeldzame ontploffingen op een voetbalveld tovert, René, en je houding van de ambtenaar op de administratie van het Bureau Statistieken voor één minuut vergeten om ons de ware voetballiefhebber te tonen?", vraagt Mulder zich af in zijn column voor HLN.

"De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Weiler bij de zijlijn wel zoals iedereen euforisch reageerde (op de Lukaku's na dan, Rom en Jordan hadden een capuchon voor de ogen) op de geboorte van de beeldschone tweeling van vader Youri. De magie van de twee doelpunten zat 'm vooral in de tijdsspanne na de eerste. Youri Tielemans voelde aan zijn voet, aan een vogel in de lucht of een signaal uit de hemel waar wij allang niet meer in geloven: er zit nog eentje in. Zelden was een voetballer zo begerig. Tien seconden na die eerste knalde hij dus weer op doel. Het schot werd geblokkeerd. Een halve minuut daarna lag de bal voor zijn linker en vervolgens in de kruising. Het moest zo zijn, op deze onvergetelijke zondagmiddag in Oostende. Youri viel niet alleen goed in, René, hij pikte het ook nog eens goed op."

TAGS  I  jan mulder  I   youri tielemans  I   rene weiler  I   anderlecht

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024