Bart Verhaeghe is het kotsbeu en haalt vlak na kampioenenmatch Club zwaar uit

Bart Verhaeghe is het kotsbeu en haalt vlak na kampioenenmatch Club zwaar uit
Donderdag 20 mei 2021 - 23:59   I   door Redactie

Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe heeft vlak na het binnenhalen van de landstitel zwaar uitgehaald. Bij Eleven Sports nam Verhaeghe het competitieformat van de Jupiler Pro League zwaar op de korrel. Hij pleit voor een herziening.

Toen Club Brugge het Bayern München van België werd genoemd, kwam Verhaeghe op dreef. “Het is voor ons moeilijker om elk jaar kampioen te worden. Ploegen als Bayern München, Ajax en PSG worden bijna ieder jaar kampioen, maar bij ons worden wel de punten gehalveerd, hé. Dat is een heel ander verhaal.”

“Ik moet daar heel eerlijk over zijn: het is niet normaal dat wij op de voorlaatste speeldag van het seizoen nog om de titel moeten strijden", ging Verhaeghe verder. "Als je alle punten optelt, zouden we vijftien punten meer moeten hebben dan onze eerste achtervolger. Dit is geen normaal gegeven. Mijn sporthart bloedt hiervan.”

“Een sportman moet kunnen winnen en verliezen, maar wel op basis van correcte spelregels. Een halvering van de punten hoort daar niet bij. Je krijgt ons systeem ook niet uitgelegd in Europa. Geen enkele voetballer begrijpt dit. Het is niet fair of correct.

"We moeten hier iets aan doen"

Verhaeghe hoopt alleszins dat er iets gaat veranderen in de nabije toekomst. "We moeten hier iets aan doen, willen we een faire en eerlijke competitie hebben in België. Of ik dit ook zou zeggen moest Club Brugge moeten achtervolgen bij de start van de play-offs? Ja."

"De ploeg die over een heel jaar bekeken de beste is, verdient de titel. Nu wordt de leider gesanctioneerd na afloop van de reguliere competitie. Of wij als Club Brugge zijnde nu op kop staan of niet, dit is gewoon niet sportief", besloot de voorzitter van de kersverse landskampioen zijn pleidooi.

Poll: Vind jij dat het format van de Jupiler Pro League moet veranderen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024