Villarreal zorgt na ultraspannende Europa League-finale voor stunt

Woensdag 26 mei 2021 - 23:45   I   door Redactie

Met de Europa League-finale werd woensdagavond tussen Villarreal en Manchester United de generale repetitie voor de Champions League-finale van zaterdag afgewerkt.

Eén helft lang leek het een verrassing te worden nadat Gerard Moreno op het halfuur voor Villarreal de 1-0 binnentrapte, maar kort na rust kwam Cavani met een gelukje in balbezit en die kans liet hij niet liggen.

1-1, maar dat leek beide teams toch wat te verlammen. Want heel veel viel er niet te beleven. Al was Manchester United wel duidelijk dominant. Helaas voor de Engelse supporters kon het dat overwicht niet op het scorebord uitdrukken.

En zo werden het verlengingen. Maar ook daarin werd niet gescoord. En dus kwamen er strafschoppen aan te pas. Al scheelde het niet veel of de match werd beslist met één penalty na handspel van Fred, maar de ref gaf geen strafschop aan Villarreal.

De Gea

ManU-coach Solksjaer bracht net voor het einde van de 120 minuten nog Mata in speciaal om een strafschop te trappen. Die deed zijn job, maar dat was niet voldoende. Uiteindelijk haalde Villarreal het in de ultraspannende strafschoppenreeks met 11-10.

Waar zelfs de keepers in actie moesten komen. Pineut was Manchester United-doelman De Gea die letterlijk als enige zijn penalty gered zag door zijn collega Trulli.

Poll: Wie had jij liever zien winnen?