Elias Cobbaut verlaat Anderlecht en is op weg naar andere Belgische topploeg

Elias Cobbaut verlaat Anderlecht en is op weg naar andere Belgische topploeg
Vrijdag 28 mei 2021 - 09:00   I   door Redactie

Elias Cobbaut (23) trekt deze zomer de deur achter zich dicht bij RSC Anderlecht. Na drie woelige seizoenen met veel ups en downs gaat het jeugdproduct van KV Mechelen zijn huidige broodheer verlaten.

Een geweldige match bleek het op geen enkel moment te zijn. En dat terwijl Anderlecht In de zomer van 2018 nog zowat iedere Belgische topploeg kon aftroeven in de strijd om Cobbaut. Club Brugge, KRC Genk en AA Gent visten achter het net. Cobbaut had zijn droomtransfer beet - hij wilde zó graag naar RSCA.

Zondebok

Wellicht heeft Cobbaut zich de overstap naar het Lotto Park achteraf een aantal keer beklaagd. Toen het slecht ging, was de verdediger vaak één van de eersten die de boter had gegeten. Cobbaut werd meermaals aangeduid als de zondebok. Soms terecht, soms ook niet.

Na een samenwerking van drie seizoenen hebben Anderlecht en Cobbaut dan ook besloten om uit elkaar te gaan. RSCA staat niet weigerachtig tegenover een vertrek van Cobbaut en de speler zelf voelt zelf ook wel dat het tijd is voor iets anders. Hij droomt van de Premier League, maar concrete interesse is er vooralsnog niet.

(Lees verder onder de afbeelding)

Antwerp

Cobbaut zou ook een straffe transfer binnen de Jupiler Pro League kunnen maken. Volgens onze informatie aast Antwerp op de linksvoetige verdediger. Op de Bosuil geloven ze nog steeds in Cobbaut en zijn ze bereid om een inspanning te doen.

5 miljoen?

Dat zal nodig zijn. Anderlecht is weliswaar bereid om mee te werken aan een vertrek van Cobbaut, maar diens marktwaarde bedraagt wel nog steeds 3,5 miljoen euro. Bij RSCA hopen ze zo'n 5 miljoen euro te vangen. Al kan de transfersom uiteindelijk ook lager uitvallen.

Dat Cobbaut Anderlecht zal verlaten staat al vast. Zoals de kaarten nu liggen, ligt Antwerp in poleposition. Afwachten of er zich straks nog (Belgische) ploegen zullen melden voor de speler.

Poll: Vind jij Elias Cobbaut goed genoeg voor de Belgische top?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  KV Mechelen

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024