'RSCA gaat all-in en voert onderhandelingen over inkomende stunttransfer'

'RSCA gaat all-in en voert onderhandelingen over inkomende stunttransfer'
Zaterdag 05 juni 2021 - 09:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht wil zo snel mogelijk weer aansluiting vinden bij de Belgische top. Het is dan ook begrijpelijk dat paars-wit deze zomer enkele grote transfers wil realiseren. In eerste instantie gaan de Brusselaars er álles aan doen om Lukas Nmecha (22) aan te trekken.

Het verlanglijstje van sportief directeur Peter Verbeke is uitgebreid. In iedere linie is versterking nodig en er mogen dus wel wat nieuwe spelers verwacht worden in het Lotto Park. Eén naam staat echter in drukletters én met rood omcirkeld op het verlanglijstje: Lukas Nmecha.

Onderhandelingen lopen

De Engelse Duitser was tijdens het voorbije seizoen dé man bij Anderlecht. Nmecha scoorde, liet scoren en werkte ook nog eens keihard voor de ploeg. Dat RSCA de spits definitief wil overnemen van Manchester City is niet meer dan normaal. Nmecha is iemand die het verschil maakt in de Jupiler Pro League. Een topspeler in België.

Om Nmecha binnen te hengelen wil Anderlecht dan ook ver gaan. Ondanks de financiële beperkingen van de club zijn de onderhandelingen met Manchester City aan de gang. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Al voegt de krant er ook meteen aan toe dat de concurrentie de jongste dagen en weken fel is toegenomen.

Nmecha speelde zich op het EK voor Beloften nog wat extra in de kijker. De Portugese landskampioen Sporting Lissabon aast op de aanvaller, terwijl ook Engelse en Duitse ploegen op de loer liggen. Het is nog maar de vraag of Anderlecht bij machte is om Nmecha uit de klauwen van zulke ploegen te houden.

(Lees verder onder de afbeelding)

Minimum 10 miljoen

Nmecha zou minimum 10 miljoen euro moeten kosten. En niet alleen zijn de andere geïnteresseerden kapitaalkrachtiger, ook kunnen ze een interessanter sportief plan voorstellen. Zo speelt Sporting Lissabon volgend seizoen Champions League. Dat is toch nog wat anders dan de Conference League.

Als RSCA er straks in slaagt om Nmecha voor zich te winnen, zou dat erg straf zijn. Bij paars-wit beseffen ze dat het moeilijk wordt om Nmecha te kopen, maar geven ze niet op. Peter Verbeke en Vincent Kompany willen in de komende weken nog eens alles uit de kast halen om Nmecha en Man City te overtuigen.

TAGS  I  Anderlecht  I  Manchester City  I  Sporting Lissabon

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024