Thomas Vermaelen is duidelijk over transfer naar Club Brugge of Anderlecht

Thomas Vermaelen is duidelijk over transfer naar Club Brugge of Anderlecht
Dinsdag 08 juni 2021 - 11:00   I   door Redactie

Thomas Vermaelen (35) nadert stilaan de nadagen van zijn carrière. Het neemt niet weg dat de ervaren verdediger fit en fris is. Vermaelen voelt zich naar eigen zeggen prima en is klaar voor het EK.

Waar Vermaelen na afloop van het EK zal spelen, is nog niet duidelijk. Onze landgenoot ligt nog tot januari 2022 onder contract bij Vissel Kobe, maar geniet interesse van enkele Belgische ploegen. Zelf zegt Vermaelen niet op voorhand 'neen' tegen een transfer naar Club Brugge of Anderlecht - twee ploegen die hem volgen.

Niks uitsluiten

"Ik wil niks uitsluiten. Alles hangt af van hoe dit seizoen nog loopt en hoe ik me op het einde van het jaar voel", vertelt Vermaelen aan Het Laatste Nieuws. Vermaelen heeft een Engelse vrouw, maar dat sluit dus niet uit dat het gezin mogelijk naar België verhuist.

"We hebben een woning in Londen. Mijn familie zit daar nu, bijvoorbeeld. Ikzelf ben flexibel. Ik kan me makkelijk aanpassen. Ik zal niet zeggen: ik moét in België wonen, of in Londen. Mijn vrouw was trouwens heel gelukkig in Barcelona", verduidelijkt Vermaelen.

(Lees verder onder de afbeelding)

Stabiliteit

De Rode Duivel denkt natuurlijk ook aan zijn kinderen. Voor papa's voetbalcarrière reisden zij al flink wat rond, tot in Japan. "Ik wil ze stabiliteit geven", benadrukt Vermaelen. "Dat is op dit moment niet zo makkelijk."

"Anderzijds: ze hebben al zoveel verschillende landen en culturen meegemaakt. Dat ontwikkelt hen ook als persoon. We zullen straks alles in de weegschaal moeten leggen voor we een beslissing nemen", besluit Vermaelen.

Club of Anderlecht

Vermaelen zet de deur voor een eventuele overstap naar de Jupiler Pro League alleszins open. Teams als pakweg KRC Genk, Club Brugge, Anderlecht, AA Gent, Antwerp en zijn ex-club Beerschot mogen dus dromen van de Vermaelens komst. Of volgt er nog eens een nieuw exotisch avontuur? Time will tell.

Poll: Bij welke Belgische club zou jij Vermaelen graag zien spelen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Vissel Kobe  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Standard

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024