Pech voor Club Brugge: transfersom Vanaken valt veel lager uit dan verwacht

Pech voor Club Brugge: transfersom Vanaken valt veel lager uit dan verwacht
Dinsdag 08 juni 2021 - 16:00   I   door Redactie

Hans Vanaken (28) heeft niet meteen zijn beste seizoen achter de rug op clubniveau. De middenvelder presteerde wisselvallig en dat heeft nu ook invloed op zijn marktwaarde. Vanaken is niet langer 15 miljoen euro waard.

Sinds oktober was Vanaken 15 miljoen euro waard. Een marktwaarde die de Limburger te danken had aan een nieuwe landstitel met Club Brugge, zijn aanwezigheid bij de Rode Duivels en een nieuwe campagne in de Champions League.

Na een seizoen vol kommer en kwel, besliste de gespecialiseerde website Transfermarkt om de marktwaarde van Vanaken terug te schroeven. Op zijn 28ste is Vanaken nu 13 miljoen euro waard.

Vanaken zelf zal zich daar weinig van aantrekken, maar voor Club Brugge is het wel vervelend. De Belgische landskampioen hield er rekening mee dat Vanaken deze zomer misschien zou vertrekken. Bij een eventueel vertrek hoopte Club op de jackpot voor zijn EK-ganger.

Premier League

Er deed al een vraagprijs van 20 miljoen euro de ronde. Áls Club Brugge zijn spelmaker deze zomer verkoopt, zal het hoe dan ook vrede moeten nemen met minder. Wellicht brengt Vanaken niet eens meer 15 miljoen euro in het laatje.

Afwachten wat Vanaken beslist over zijn toekomst. Hij heeft de sleutel in handen. West Ham United houdt de situatie van de middenvelder nog steeds in de gaten. Iets minder dan een jaar geleden wilden de Engelsen nog 15 miljoen betalen voor Vanaken.

Poll: Vind jij dat Club Brugge Hans Vanaken moet verkopen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  West Ham United

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024