'Absolute droomtransfer in de maak: Liverpool haalt sterkhouder Rode Duivels'

'Absolute droomtransfer in de maak: Liverpool haalt sterkhouder Rode Duivels'
Woensdag 09 juni 2021 - 18:00   I   door Redactie

Na een groot toernooi worden er meestal ook grote transfers afgerond. Spelers die in the picture gekomen zijn krijgen opeens heel wat opportuniteiten. Maar af en toe wordt er ook voor een EK nog iets afgerond.

En dat zou wel eens het geval kunnen zijn voor Youri Tielemans. De spelmaker van Leicester is al voor het tweede seizoen op rij uitblinker en bezorgde zijn club ook quasi op zijn eentje de FA Cup. Bovendien stak hij er ook in de oefenpartij België-Kroatië bovenuit.

En dat is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. Dat is meteen ook de reden waarom Leicester recent in actie geschoten is. Ze schotelen de Rode Duivel een fel verbeterd contract voor in de hoop hem nog minstens één seizoen in Engeland te houden.

Op dit moment heeft hij een overeenkomst tot 2023, maar dat wil de Engelse nummer vijf nu openbreken tot 2025. Al is het maar de vraag of ook Tielemans dat wil. Want het missen van de Champions League ligt zwaar op zijn maag.

Klopp

En hij wil sowieso hogerop. Dan is een absolute topclub als Liverpool natuurlijk bijzonder aantrekkelijk. Zeker omdat zij volgend seizoen wél Champions League spelen. Nu zou Jürgen Klopp Tielemans er absoluut bij willen en omgekeerd zou ook Tielemans absoluut  onder Klopp willen werken.

De Duitser wil een herhaling van het mindere vorige seizoen voorkomen en beseft dat daarom de huidige kern voor een stuk vernieuwd en verjongd moet worden. En dan is onze landgenoot de ideale kandidaat.

Contract

Engelse bronnen melden nu dat Liverpool al aan het praten is met Tielemans en dat het contract geen probleem vormt. Wel moet er nog een akkoord gevonden worden met Leicester, maar dat zou slechts een kwestie van tijd zijn.

Poll: Is Liverpool een goede club voor Tielemans volgens jou?

TAGS  I  Leicester  I  Liverpool  I  Tottenham  I  Manchester United

zondag 29 mei 2022

zaterdag 28 mei 2022

vrijdag 27 mei 2022