Belgische topclub verrast en informeert bij Klaas-Jan Huntelaar (37)

Belgische topclub verrast en informeert bij Klaas-Jan Huntelaar (37)
Donderdag 10 juni 2021 - 08:00   I   door Redactie

Klaas-Jan Huntelaar (37) vertrekt transfervrij bij Schalke 04. Hoewel het al zeker leek te zijn dat de spits deze zomer zijn voetbalschoenen aan de haak zou hangen, lijkt er een verrassende wending in de maak. Huntelaar zou toch nog willen doorgaan.

De Graafschap en Heerenveen klopten recent al aan bij Huntelaar en diens entourage. Volgens Nederlandse media is nu ook FC Twente geïnteresseerd. En daar blijft het niet bij. Zo kan Huntelaar ook rekenen op Belgische belangstelling.

Bij Anderlecht ziet men in de 37-jarige Huntelaar een interessante speler om aan de huidige - erg jonge - groep van Vincent Kompany toe te voegen. Paars-wit ziet in Huntelaar niet zijn aanvalsleider voor volgend seizoen, maar wel iemand die een meer dan waardige back-up kan zijn. Er werd al geïnformeerd bij de speler.

Op en top prof

Tijdens de voorbije jaren vertolkte Huntelaar overigens ook bij Ajax een rol als back-up. De spits is op en top prof en maakte nooit amok in Amsterdam, ondanks zijn bankzittersstatuut. En - niet onbelangrijk - Huntelaar weet ook diep in de herfst van zijn carrière nog steeds het doel staan.

Vorig seizoen maakte hij zeven goals in de Eredivisie. Iets wat hij klaarspeelde met drie basisplaatsen en acht invalbeurten, in totaal goed voor 385 minuten. Met andere woorden: in de competitie was Huntelaar vorig seizoen om de 55 minuten goed voor een doelpunt. Geen slechte statistieken.

Bij Anderlecht hopen ze Huntelaar nu te verleiden tot een verhuis naar België. Het blijft afwachten hoe Huntelaar denkt over een avontuur in Brussel. De spits zou evengoed voor een Nederlandse ploeg en een leuk project in eigen land kunnen kiezen.

Poll: Zou dit een goeie aanwinst zijn voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Ajax  I  FC Twente  I  Heerenveen  I  De Graafschap

zondag 25 september 2022

zaterdag 24 september 2022

vrijdag 23 september 2022

donderdag 22 september 2022