Club Brugge trekt grote ogen: "Dit is Martínez van plan met Hans Vanaken"

Club Brugge trekt grote ogen:
Donderdag 10 juni 2021 - 13:00   I   door Redactie

Hans Vanaken (28) knokte zich ondanks een turbulent seizoen in de definitieve EK-selectie van de Rode Duivels. Of de spelmaker van Club Brugge op het eindtoernooi vaak in actie gaat komen, is een ander paar mouwen. Op zijn positie is de concurrentie moordend.

Toch gelooft Steven Defour dat Vanaken mag hopen op speelminuten. "Ik verwacht dat Martínez hem als een joker gaat gebruiken. Zijn polyvalentie is alvast een troef. Kwaliteit past zich snel aan, Hans kan overal op het middenveld zijn plan trekken", vertelt Defour in Het Belang van Limburg.

Geen basisplaats

In het type-elftal van Martínez ziet Defour wel niet meteen een plekje weggelegd voor Vanaken. "Voor een basisplaats moet er al een niet-fitte Witsel, Hazard of De Bruyne aan te pas komen, maar daar zitten we niet op te hopen", verduidelijkt de assistent-trainer van KV Mechelen.

Bij Club Brugge zullen ze misschien schrikken van de uitspraken van Defour, maar tegelijkertijd ook blij zijn met de waardering die Vanaken krijgt. Blauw-zwart is al lang blij dat Vanaken in de EK-selectie van België zit. Alle minuten die de Limburger straks meepikt zijn dan ook een leuke bonus.

Poll: Denk jij dat Hans Vanaken bij België het verschil kan maken als joker?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Club Brugge  I  KV Mechelen

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024