Bang afwachten voor Rode Duivels: "Dit kan Kevin De Bruyne het EK kosten"

Bang afwachten voor Rode Duivels:
Donderdag 10 juni 2021 - 16:00   I   door Redactie

Het EK gaat vrijdag van start en zaterdag komen de Rode Duivels al in actie. Tot op vandaag weten we echter nog steeds niet in welke toestand sterspeler Kevin De Bruyne (29) straks aan het toernooi zal beginnen.

De Bruyne liep in de Champions League-finale tegen Chelsea een neus- en oogkasbreuk op. Dat was twee weken geleden en sindsdien trainde KDB nog niet. De openingsmatch tegen Rusland lijkt dan ook te vroeg te komen voor de speler van Manchester City.

De wilde beuk die De Bruyne twee weken geleden te verwerken kreeg van Antonio Rüdiger, zindert hoe dan ook nog na. Bij de Rode Duivels wachten ze de ontwikkelingen omtrent de Drongenaar met een bang hartje af. Geraakt De Bruyne fit? En wanneer?

Roberto Martínez en zijn staf gaan alleszins niet overhaast te werk met De Bruyne. Het heeft weinig zin om hem te snel te brengen. Bovendien is het van cruciaal belang dat De Bruyne op zijn best is in de knock-outfase. Dan moet hij wedstrijden winnen voor België.

Geen risico's

“Mogelijk worden er geen risico's genomen omdat het een toernooi betreft”, verduidelijkt Het Nieuwsblad. “Te snel wederoptreden kan De Bruyne het EK kosten”, voegt de krant er nog aan toe. En dus is de kans heel groot dat De Bruyne zaterdag nog aan de kant blijft tegen Rusland.

Poll: Denk jij dat De Bruyne top gaat zijn op het EK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  KRC Genk  I  Manchester City  I  Chelsea  I  Rusland

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024