Goran Pandev kan Noord-Macedonië niet voorbij Oostenrijk helpen

Zondag 13 juni 2021 - 19:50   I   door Redactie

De eerste leider in groep C is Oostenrijk. Een 3-1-zege tegen Noord-Macedonië was zondag voldoende om in de poule van Nederland voorlopig de leiding te pakken. Ondanks een goal van 'Good Old' Goran Pandev (37).

Oostenrijk-Noord-Macedonië 3-1

Ouderdomsdeken Pandev leek op het halfuur mee voor een stunt te kunnen gaan zorgen toen hij de Oostenrijkse openingstreffer van Lainer uitwiste na een serieuze blunder van doelman Bachmann. De ruststand was dan ook 1-1.

Favoriet Oostenrijk was na een sterk begin teruggevallen, maar kon zich in de tweede helft toch herpakken. Al bleef een verdienstelijk Noord-Macedonië toch op de loer liggen. 12 minuten voor tijd kwam Oostenrijk toch weer op voorsprong.

Allereerste EK-zege

Aanvoerder Alaba schotelde invaller Gregoritsch de 2-1 voor, waarna Arnautovic in de slotfase de 3-1 maakte. De ontlading bij de Oostenrijkers, die hun allereerste EK-zege ooit pakten, was dan ook enorm.

Nog een troostprijs was er voor Pandev die met zijn doelpunt de op één na oudste speler ooit wordt die scoorde op het EK. De Oostenrijker Ivica Vastic was nog een klein jaar ouder toen hij op Euro 2008 scoorde tegen Polen.