Eindelijk akkoord in Pro League: 18 ploegen in 1A en beloftenploeg in 1B

Eindelijk akkoord in Pro League: 18 ploegen in 1A en beloftenploeg in 1B
Maandag 14 juni 2021 - 14:03   I   door Redactie

De komende twee seizoenen blijven er 18 clubs in 1A voetballen. En de profclubs mogen hun beloftenploegen in 1B, Eerste Nationale en Tweede Nationale laten voetballen. Na maanden gelobby bereikte de Pro League dan toch een akkoord.

Met dat nieuws komt Het Laatste Nieuws naar buiten. Binnen de Pro League is er al veel langer een hevige discussie aan de gang over hoe het de volgende seizoen nu verder moet met het huidige competitieformat.

De topclubs wilden graag hun beloften in de lagere afdelingen laten voetballen en zo snel mogelijk weer naar 16 ploegen in 1A. De kleinere clubs wilden vooral een verlenging van het competitieformat met 18 in 1A, en hadden geen interesse in die beloftenploegen.

Tweederdemeerderheid

"Maandag moést dat voorstel goedgekeurd worden", stelt Het Laatste Nieuws. "Of al het werk kon weer naar de vuilbak. Uiteindelijk werd dan toch een tweederdemeerderheid gevonden." 

En de krant kwam nog meer details te weten over die tweederdemeerderheid. "Opvallend: met de steun van KRC Genk, Charleroi en Antwerp, maar niet van Club Brugge. De halvering van de punten in de play-offs blijft immers overeind."

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  Charleroi

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024