De Bruyne zadelt Martínez met nieuw probleem op, bondscoach staat voor blok

De Bruyne zadelt Martínez met nieuw probleem op, bondscoach staat voor blok
Dinsdag 15 juni 2021 - 18:00   I   door Redactie

De Rode Duivels spelen donderdag in en tegen Denemarken hun tweede groepswedstrijd op EURO 2020. De maandag erop volgt vervolgens het derde groepsduel tegen Finland. In aanloop naar beide wedstrijden moet bondscoach Roberto Martínez een lastig vraagstuk oplossen.

In de voorafgaande wedstrijden moest Martínez het vooral zonder zijn vedetten zien te rooien. Nu die stuk voor stuk fitter worden en minuten nodig hebben, duikt er een nieuw probleem op bij de nationale ploeg. Al is dit toch meer een luxeprobleem, natuurlijk.

Kevin De Bruyne traint opnieuw voluit en is zo goed als klaar om zijn wederoptreden te maken. Tegen Denemarken of Finland zal de sterspeler van Manchester City hoe dan ook minuten maken. De vraag is wie er dan moet wijken voor De Bruyne.

(Lees verder onder de afbeelding)

Exit Mertens?

Verdwijnt Dries Mertens uit de ploeg voor KDB? Dat lijkt het meest waarschijnlijke scenario. De Bruyne zou dan vanaf rechts over het veld kunnen zwerven. Iets wat hij graag doet en al vaker deed bij de Rode Duivels.

Of wordt Youri Tielemans aan de kant geschoven en speelt De Bruyne centraal op het middenveld? Ook dat is een mogelijkheid. Al zeker als ook Axel Witsel terugkeert in het elftal.

Hartverscheurende beslissing

Dan zou het bijvoorbeeld een optie zijn om met Tielemans, De Bruyne en Witsel te spelen. In dat geval zou Martínez dan Mertens en Leander Dendoncker slachtofferen en op de bank zetten. Maar u merkt het... De bondscoach zit nog met wat vragen.

Hoe dan ook moet Martínez straks een hartverscheurende beslissing nemen. De Bruyne komt so-wie-so terug in de ploeg, dat beseft het kleinste kind. Aan de bondscoach om de knoop door te hakken.

TAGS  I  Rode Duivels  I  Denemarken  I  Rusland  I  KRC Genk  I  Manchester City

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024