Opstelling Rode Duivels tegen Denemarken nu al uitgelekt: Déze elf in basis

Opstelling Rode Duivels tegen Denemarken nu al uitgelekt: Déze elf in basis
Woensdag 16 juni 2021 - 21:50   I   door Redactie

Donderdag om 18u werken de Rode Duivels in Kopenhagen hun tweede groepsmatch op dit EK af. Maar in tegenstelling tot de opener tegen Rusland zullen er drie wijzigingen zijn.

In aanloop naar een wedstrijd van de nationale ploeg wordt altijd wel gespeculeerd naar welke elf aan de aftrap zullen verschijnen. Zeker omdat Roberto Martínez daar graag geheimzinnig over doet.

Met alle blessures werd het zo mogelijk nog een grotere puzzel om de startende elf samen te stellen, maar in de omgeving van verschillende Rode Duivels valt te horen dat de beslissing al gevallen is.

Zo zouden er drie wijzigingen komen in vergelijking met de match tegen Rusland. dat Meunier de onfortuinlijke Castagne vervangt is uiteraard logisch, maar de bondscoach gaat nog verder sleutelen aan zijn verdediging.

Denayer keert terug

Veel heeft te maken met de enkel van Jan Vertonghen die ervoor zorgde dat hij tegen de Russen vroegtijdig vervangen moest worden. De linkerverdediger zou zogezegd fit zijn, maar er valt te horen dat er geen risico genomen wordt.

In zijn plaats links in de defensie komt Thomas Vermaelen, die hem ook al verving tegen Rusland. Als laatste tenslotte gooit Martínez opnieuw Jason Denayer in de ploeg. Die moest tegen Rusland wijken voor Dedryck Boyata, die de sterke Dzyuba moest opvangen. 

(LEES VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Van het terugkerende trio Kevin De Bruyne, Axel Witsel en Eden Hazard wordt nog niemand in de basis verwacht. Wel zullen ze - op De Bruyne na misschien - zeker speelminuten krijgen. Ook voorin worden er geen wijzigingen verwacht.

De verwachte opstelling:

Courtois - Alderweireld, Denayer, Vermaelen - Meunier, Tielemans, Dendoncker, T. Hazard - Mertens, Carrasco - Lukaku.

Poll: Vind je dit een goede basisopstelling?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024