Wim De Coninck: "Hij moet in doel staan bij AA Gent"

Wim De Coninck:
Woensdag 02 november 2016 - 07:00   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck zette Jacob Rinne eruit bij AA Gent. Yannick Thoelen kreeg zijn kans in doel en deed het tegen Standard en KV Mechelen zeker niet slecht. De vraag is nu: wat doet Vanhaezebrouck tegen Shakhtar Donetsk in de Europa League?

Voor Wim De Coninck, zelf ex-doelman en analist, is de keuze duidelijk. Hij zou Thoelen in doel zetten. "Voor mij is dat de logica zelve", stelt De Coninck in HLN. "Zowel voor Thoelen als voor Rinne zou het vreemd zijn om nóg een keer te wisselen. Op dit moment moet je kiezen voor de keeper met de minste zorgen rond zijn hoofd."

"En Thoelen speelt momenteel duidelijk met meer vertrouwen. Een onbetwiste titularis is hij nog niet, maar tegen Standard en Mechelen deed hij wel enkele belangrijke reddingen. Vorig jaar was hij nog derde doelman. Maar naar verluidt is hij dit seizoen een stuk professioneler aan de voorbereiding begonnen, met een pak minder kilo's tot gevolg. Al zal hij volgens mij nooit tot de beste drie keepers van België behoren. Geen schande." 

TAGS  I  Wim De Coninck  I   AA Gent  I   Yannick Thoelen  I   Jacob Rinne

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024