Anderlecht stunt met komst van Wesley Hoedt

Anderlecht stunt met komst van Wesley Hoedt
Donderdag 17 juni 2021 - 14:32   I   door Redactie

RSC Anderlecht versterkt zich met Wesley Hoedt. Dat heeft de Brusselse club donderdagnamiddag officieel bekendgemaakt. De Nederlandse verdediger, die eerder ook actief was bij Antwerp, komt over van Southampton.

Lukas Nmecha zal volgend seizoen niet meer in het Lotto Park actief zijn. Bij Anderlecht beslisten ze om niet bij de pakken te blijven zitten. Paars-wit spoelde de ontgoocheling van het dossier Nmecha door met de komst van Wesley Hoedt.

De 27-jarige verdediger komt over van Southampton en zette bij Anderlecht zijn handtekening onder een overeenkomst van vier seizoenen. Hij zal met het rugnummer 4 spelen. Hoeveel RSCA betaalt voor Hoedt, is momenteel nog niet duidelijk.

Dat Anderlecht met Hoedt aan de haal gaat, is op zijn minst opmerkelijk te noemen. De Nederlandse verdediger was tijdens het voorbije seizoen actief bij Lazio en genoot ook interesse van Club Brugge en Antwerp. Minder concrete interesse weliswaar.

Hoedt: "Voor het allerhoogste gaan"

Anderlecht beet zich vast in het dossier en strikt dus een stevige aanwinst. Hoedt zelf is in zijn nopjes met de overgang. “De contacten tussen Anderlecht en mezelf lopen ondertussen al meer dan een jaar. Er was onmiddellijk een klik met Peter (Verbeke, nvdr.) en Vincent (Kompany, nvdr.) en het was wachten op het juiste moment."

"De keuze voor Anderlecht is voor mij in de eerste plaats een sportieve keuze. Ik wil meehelpen dit project te doen slagen, om opnieuw voor het allerhoogste te gaan. Het is aan mezelf en Lior om de kleedkamer de nodige maturiteit te bij te brengen. En de vele jonge spelers ten volle helpen ontwikkelen", besluit Hoedt.

Poll: Vind jij Hoedt een goede aanwinst voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Southampton  I  Club Brugge  I  Lazio

zondag 29 mei 2022

zaterdag 28 mei 2022

vrijdag 27 mei 2022