Dit zeggen buitenlandse media na zege over Rode Duivels en Kevin De Bruyne

Dit zeggen buitenlandse media na zege over Rode Duivels en Kevin De Bruyne
Donderdag 17 juni 2021 - 22:00   I   door Redactie

De Rode Duivels hebben ook hun tweede wedstrijd op EURO 2020 winnend afgesloten. Het kostte weliswaar bloed, zweet en tranen, maar België staat wel te pronken met 6 op 6. Wat zeggen de buitenlandse media over onze nationale trots?

"Belgische zege met compassie: geweldenaar De Bruyne overklast Denen", kopt het Nederlandse Voetbal International. "Kevin De Bruyne werd als invaller de uitblinker in Kopenhagen, waar woensdagavond nog uitgebreid werd stil gestaan bij de situatie van Christian Eriksen", lezen we verder nog bij VI.

"De entree van De Bruyne gaf de ploeg een flinke impuls en in de 55ste minuut vertolkte de sterspeler al een belangrijke rol bij een aanval die met een doelpunt eindigde. In de zeventigste minuut maakte hij zelf het verschil. Hazard gaf de bal mee aan De Bruyne, die met zijn linker hard voorbij Kasper Schmeichel in de korte hoek knalde", staat er nog in het verslag van de Nederlanders.

"De Bruyne en België duwen Denen omver"

"Kevin De Bruyne en België duwen Denemarken omver en stoten door naar 1/8ste finales", is de titel boven het verslag van het Franse L'Équipe. Ook de Fransen zagen uiteraard hoe KDB onze nationale ploeg bij de hand nam. “Het duurde amper tien minuten tot de speler van Manchester City beslissend was."

"De Bruyne lanceerde Lukaku, die hem terugvond in de grote rechthoek. Daarna volgde een prachtige opening van De Bruyne voor Thorgan Hazard, die voor de gelijkmaker zorgde. Bij de 1-2 kroop De Bruyne in de rol van afwerker. Met een krachtig en nauwkeurig, grondscherend schot bezorgde De Bruyne zijn land de zege.”

(Lees verder onder de afbeelding)

"De Bruyne leidt Belgen naar comeback en zege"

“Het was allesbehalve makkelijk voor België", opent Marca. "Toch wisten de Rode Duivels een achterstand om te buigen in een 1-2-overwinning. Bij de rust stond het nog 1-0, maar dankzij de inbreng van De Bruyne kon België een versnelling hoger schakelen."

"Eerst had De Bruyne al Hazard weten te spotten bij de gelijkmaker en daarna deed hij de rest zelf. Vanaf de rand van het zestienmetergebied trapte De Bruyne de 1-2 keurig in de benedenhoek.”

“Individueel talent maakt het verschil”

Ook het Italiaanse Gazzetta dello Sport haalt de loftrompet boven voor De Bruyne. “De Bruyne laat België schitteren: goal en assist", luidt de titel. “De Bruyne viel in na rust en zorgde voor een comeback-succes."

"Eerst bediende hij Thorgan Hazard en daarna maakte De Bruyne zelf nog een heerlijke goal. Een gelijkspel was eerlijker geweest, maar het individuele talent van België maakte het verschil.”

TAGS  I  Denemarken  I  Rode Duivels  I  KRC Genk  I  Manchester City

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024