5 (!) Rode Duivels gebuisd ondanks zege: “Dé teleurstelling van het EK”

5 (!) Rode Duivels gebuisd ondanks zege: “Dé teleurstelling van het EK”
Donderdag 17 juni 2021 - 23:22   I   door Redactie

België is met een 6 op 6 nu al zeker van kwalificatie voor de 1/8ste finales op het EK. Geweldig speelden onze Rode Duivels echter niet tegen Denemarken. En dat kan je ook duidelijk afleiden uit de quoteringen van de spelers.

De kranten tonen zich streng voor de nationale ploeg. Liefst vijf spelers krijgen een buis voor hun optreden tegen Denemarken. Het gaat om Jason Denayer, Dries Mertens, Youri Tielemans, Leander Dendoncker en Yannick Carrasco.

Denayer krijgt bij Het Nieuwsblad een 4 op 10. Daar zit zijn blunder bij het tegendoelpunt uiteraard voor iets tussen. Hij bracht de Belgen onnodig in de problemen in Kopenhagen. Bij Het Laatste Nieuws krijgt de verdediger van Olympique Lyon eveneens een 4.

(Lees verder onder de afbeelding)

"Niet de patron die hij hoort te zijn"

Net als Youri Tielemans overigens. ”Tot dusver de teleurstelling op dit EK”, schrijft HLN over Tielemans. “Niet de patron die hij met z'n branie en klasse hoort te zijn. Leed weer te veel balverlies.”

Het Nieuwsblad buist ook Carrasco en Mertens. De twee ‘pockets’ krijgen 4 op 10. Ze maakten weinig klaar tegen de Denen en werden niet voor niets vervangen door Kevin De Bruyne en Eden Hazard. Carrasco en Mertens moeten stilaan vrezen voor hun basisplaats.

Onenigheid over Dendoncker

De laatste buis is er voor Dendoncker. Bij de Nederlanstalige kranten is het met de hakken over de sloot voor de speler van Wolverhampton, maar het Franstalige RTBF is niet zo mals. Daar krijgt Dendoncker een 4 op 10.

Poll: Vind jij Tielemans dé teleurstelling van dit EK bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Denemarken  I  Rode Duivels

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024