Ivan Perisic behoedt Kroatië voor vroege en roemloze EK-exit

Vrijdag 18 juni 2021 - 19:53   I   door Redactie

Kroatië en Tsjechië hebben vrijdagavond de buit verdeeld. In Hampden Park werd het 1-1 na doelpunten van Patrick Schick en Ivan Perisic. De Kroaten blijven zo voorlopig gespaard van een roemloze exit op het EK, al moeten ze op speeldag drie vol aan de bak.

Kroatië-Tsjechië 1-1

Tsjechië was voor rust de beste ploeg en kreeg de eerste grote mogelijkheid van de partij. Schick kon echter niet uithalen en zo bleef het 0-0. Niet veel later kwam Tsjechië goed weg toen Vaclik de bal tegen Rebic aantrapte en het leer net naast caprioleerde.

Rond het halfuur werd de score dan toch geopend. Lovren deelde een elleboog uit aan Schick en na tussenkomst van de VAR kreeg Tsjechië. Bloedneus of niet: Schick zette zich achter de bal en maakte er 0-1 van. Een verdiende voorsprong.

Perisic redt Kroatië

Kort na rust wiste gewezen Club Brugge-speler Perisic de voorsprong van de Tsjechen uit. De aanvaller sneed vanop links in zijn gekende stijl naar binnen en trapte hard raak. De Kroaten kwamen steeds meer opzetten en Vlasic had de 2-1 kunnen maken, maar liet na om dat te doen.

Doelpunten vielen er uiteindelijk niet meer en zo eindigde het duel op een gelijkspel. Tsjechië mag zich al opmaken voor de 1/8ste finales, Kroatië moet op de laatste speeldag kwalificatie afdwingen tegen Schotland.