Vader Kevin De Bruyne na knalprestatie: "Er zijn er niet veel die dat weten"

Vader Kevin De Bruyne na knalprestatie:
Zaterdag 19 juni 2021 - 10:00   I   door Redactie

Kevin De Bruyne zette de Rode Duivels in Kopenhagen opnieuw op het juiste spoor. Met een geniale assist en een heerlijke goal met zijn 'mindere' linker bezorgde KDB België een 1-2-overwinning. Papa Herwig is uiteraard trots op zijn zoon.

Toen Kevin De Bruyne halverwege mocht invallen, ging vader Herwig op het puntje van zijn stoel zitten. In de opbouw naar de 1-1 bezorgde Kevin zijn vader al stress. "Ik riep naar televisie bij die eerste goal: 'druk af!'. Hij deed het niet, hé. Gelukkig maar", lacht Herwig De Bruyne in Het Laatste Nieuws.

"Als je dan alles in slowmotion bekijkt, zie je hoe hij een paar keer opkijkt voor hij de bal krijgt. Ik weet niet hoe hij het allemaal ziet, hoor. En er zullen er niet veel zijn die het weten. Het is instinctief", verduidelijkt De Bruyne senior.

(Lees verder onder de afbeelding)

"We hopen dat we dat niet meer moeten meemaken"

Op voorhand maakte de papa van KDB zich wel wat zorgen. "Je hebt natuurlijk altijd een beetje schrik. Wat als hij een stamp krijgt op zijn hoofd? We hopen dat we wat er gebeurd is in de Champions League-finale niet meer moeten meemaken. Gelukkig kregen we toen snel de geruststelling dat het wel goed zou komen voor het EK."

"Ik wist trouwens ook niet dat hij geen gevoel had aan zijn linkerzijde. Na zijn operatie heb ik Kevin niet meer gezien, hij reisde meteen naar de nationale ploeg. Het moet zijn dat het allemaal nog menselijk is."

Masker

"Weet je: ik dacht eerst dat Kevin met een masker zou spelen. Maar uiteindelijk was het misschien een te grote belemmering. Hij kijkt altijd links, altijd rechts - zijn hoofd staat niet stil. Dat is toch één van zijn belangrijkste kwaliteiten", besluit Herwig.

Poll: Vind jij dat De Bruyne de Ballon d'Or moet winnen?

TAGS  I  Denemarken  I  Rode Duivels  I  KRC Genk  I  Manchester City

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024