Gert Verheyen maakt zich kwaad in Villa Sporza: “Stop daar toch eens mee”

Gert Verheyen maakt zich kwaad in Villa Sporza: “Stop daar toch eens mee”
Zaterdag 19 juni 2021 - 11:00   I   door Redactie

Gert Verheyen is tijdens het EK vaak te zien op de VRT. De analist maakt meerdere keren per week zijn opwachting in Villa Sporza. Toen het vrijdagavond over de drukke kalender in het hedendaagse voetbal ging, moest er Verheyen toch iets van het hart.

“Ik heb de indruk dat meer en meer spelers op dit toernooi vermoeid zijn”, trapte presentator Karl Vannieuwkerke een open deur in. De gasten aan tafel in Villa Sporza konden niet anders dan Vannieuwkerke gelijk te geven. “Dat klopt”, beaamde Ritchie De Laet.

“Het toernooi zit goed in elkaar met de verschillende speelsteden, maar het is zwaar. Zeker na zo’n lang seizoen. Op het einde van de play-offs was ik bijvoorbeeld echt op”, gaf De Laet eerlijk toe. “Ik moet dat niet onder stoelen of banken steken. Ik was blij dat het seizoen voorbij was.”

"Afbouwen zal moeilijk zijn"

Gert Verheyen maakte zich zelfs kwaad over het veel te drukke speelschema in het moderne voetbal. “Of er iets aan te doen is? Er komen alleen maar competities bij. Stop een keer met nog andere dingen te verzinnen, hé. Begin daar eens mee”, maakte Verheyen zijn punt.

“Afbouwen zal moeilijk zijn. Maar ze moeten op zijn minst eens stoppen met nog van alle competities bij te verzinnen”, doelde Verheyen onder meer op het ontstaan van de Nations League en de Conference League.

Poll: Vind jij dat er té veel wedstrijden zijn op een seizoen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Antwerp

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024