Kevin De Bruyne wekt verbazing bij kijkers: “Hij zal dat nooit zeggen”

Kevin De Bruyne wekt verbazing bij kijkers: “Hij zal dat nooit zeggen”
Zaterdag 19 juni 2021 - 14:00   I   door Redactie

Veel meer down to earth dan Kevin De Bruyne vind je ze niet. De Rode Duivel is en blijft buitengewoon nuchter, ondanks het feit dat hij één van de beste voetballers ter wereld is. Zelfs na de 1-2-zege in Denemarken liet KDB zich niet verleiden tot grootspraak.

"Ik vond het zelf oké, maar ik had ook mindere momenten", reageerde De Bruyne kort na het laatste fluitsignaal bij Sporza. Hij wekte verbazing met die uitspraken, maar het typeert de mens De Bruyne. Zelfs al hij een match beslist, ziet hij nog steeds werkpunten.

"Kevin zal nooit van zichzelf zal zeggen dat hij een supermatch gespeeld heeft", reageert vader Herwig De Bruyne in Het Laatste Nieuws. "Natuurlijk weet hij dat het twee belangrijke acties waren. Alleen: hij kijkt naar de vijfenveertig minuten, niet naar die twee waarin hij het verschil gemaakt heeft."

"Kevin vindt dat hij zijn job gedaan heeft. Hij ziet altijd werkpunten. En dat er zoveel lof is... Die stijgt niet naar 'zijnen bol'. Of ik hem al gehoord heb? Nee, nee, wij vallen hem niet te veel lastig. Mijn vrouw heeft hem even geappt en hij heeft geantwoord", besluit de trotse papa van KDB.

"Niet lullen, gewoon voetballen"

Ook de voormalige topscout Piet De Visser benadrukt dat De Bruyne de nuchterheid zelve is. "Niet lullen, gewoon voetballen. Zo is hij altijd geweest", zegt de Nederlander.

"Te veel spelers praten over wat ze kunnen en over wat ze gedaan hebben. Kevin laat zijn voeten spreken. Hij is een nuchtere, fijne jongen. Grootspraak is niets voor hem. Mooi, toch?"

TAGS  I  Denemarken  I  Rode Duivels  I  KRC Genk  I  Manchester City

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024