Wesley Sonck snapt niets van Kevin De Bruyne: "Dat kan toch niet?!"

Wesley Sonck snapt niets van Kevin De Bruyne:
Zaterdag 19 juni 2021 - 18:30   I   door Redactie

Twee dagen na Denemarken-België is nog altijd niemand uitgepraat over Kevin De Bruyne. Het is te zeggen: over de indrukwekkende manier waarop hij de match deed kantelen met zijn overzicht.

Na afloop van Hongarije-Frankrijk namen Wesley Sonck en Tomasz Radzinski het interview van Kevin De Bruyne met Ruben Van Gucht onder de loep. Daarin probeerde de sterkhouder uit te leggen wat er bij de 1-1 (waarbij hij de assist voor Thorgan Hazard gaf) door zijn hoofd ging.

"Op het moment dat ik de eerste bal ingespeeld krijg, probeer ik de situatie te schetsen", legde hij uit bij Sporza. "Ik zie de verdediger naar mij komen dus ik moet in één tijd spelen. Vanaf het moment dat de bal naar voren gaat, probeer ik de situatie en het spel mee te volgen."

"Ik sta een beetje achter Romelu en ik denk dat Yannick op dat moment links staat", vervolgde hij. "En op het moment dat ik de bal terugkrijg, weet ik ongeveer hoe de situatie is. Als de bal hard genoeg komt, zal ik wel schieten. Maar hij kwam iets te zacht, dus ik dacht: 'Die gaan ze afblokken."

Fracties van seconden

"Daarom controleer ik en weet ik dat er iemand links staat. Het is moeilijk uit te leggen wat er gebeurt in mijn hoofd. Ik probeer altijd de beste beslissing te nemen. Soms lukt dat, soms niet. Maar het gebeurt in fracties van seconden."

Volgt u nog? Wesley Sonck alleszins niet meer. "Hoe hij dat uitlegt? Dat kan toch niet?!", schudde hij zijn hoofd. "Dat is allemaal veel langer dan een seconde." Tomasz Radzinski vatte het simpel samen: "Hij is een genie."

Poll: Vind jij Kevin De Bruyne een genie?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024