Spanje laat zich verrassen door Robert Lewandowski en Polen

Spanje laat zich verrassen door Robert Lewandowski en Polen
Zaterdag 19 juni 2021 - 22:54   I   door Redactie

Het was zaterdag niet de dag van de favorieten. Frankrijk liet punten tegen Hongarije begot, Portugal ging verrassend zwaar onderuit tegen Duitsland en 's avonds raakte ook Spanje niet voorbij Polen.

Spanje-Polen 1-1

Spanje beleefde tegen de Polen een déjà-vu. Net als tegen Zweden had het zwaar overwicht, maar kon het amper omzetten in doelkansen. Maar wat tegen Zweden niet lukte, daar slaagden ze nu wel in: een doelpunt maken.

De felbekritiseerde Morata zorgde na 25 minuten voor de 1-0. Al kon ook Polen aanspraak maken op een doelpunt, want Swiderski trof de paal. Maar gelukkig hebben ze in de spits iemand rondlopen voor wie scoren evenveel moeite kost als ademen.

Robert Lewandowski met name. De spits van Bayern München faalde op de openingsspeeldag tegen Slowakije, maar maakte tegen Spanje wél zijn reputatie waar. Jozwiak levert de perfecte voorzet, Lewandowski zet Laporte opzij en kopt de gelijkmaker in minuut 54 netjes in de hoek.

Strafschop gemist

Spanje kon enkele minuten daarna meteen weer op voorsprong komen toen het na een fout op Gerard Moreno een penalty kreeg, maar die plaatste de strafschop zelf tegen de paal. Morata was goed gevolgd, maar trapte de rebound naast. 

(LEES VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Een mentale opdoffer voor de Spanjaarden die op een paar schermutselingen voor het Poolse doel niets meer konden klaarmaken. Zodat ze nu met een 2 op 6 achter blijven in groep E, achter Zweden en Slowakije.

Stand groep E

1. Zweden 4

2. Slowakije 3

3. Spanje 2

4. Polen 1

TAGS  I  Spanje  I  Zweden  I  Polen  I  Slowakije

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024