Imke Courtois maakt bijzonder pijnlijke vaststelling over Hans Vanaken

Imke Courtois maakt bijzonder pijnlijke vaststelling over Hans Vanaken
Zondag 20 juni 2021 - 08:30   I   door Redactie

Nu Roberto Martínez heeft aangekondigd dat hij maandag tegen Finland zijn sterkhouders alle kans zal geven om matchritme op te doen, is dat slecht nieuws voor de rest van de kern die op speelminuten hoopte.

En daar hoort ook Hans Vanaken bij. Bij Club Brugge is hij één van de absolute sterkhouders, maar bij de nationale ploeg wordt hij door de enorme concurrentie gedegradeerd tot - we moeten het zeggen zoals het is - een meeloper. 

En zien ook de waarnemers en analisten het. Zo maakte Imke Courtois zaterdagavond in Villa Sporza een enorm pijnlijke vasstelling over de middenvelder. "Om heel eerlijk te zijn: ik denk ook dat Vanaken er maar bij omdat Roberto Martínez drie man extra mocht selecteren."

"Op zich is het al een grote eer dat je met deze groep op een Europees Kampioenschap mag staan. En je weet nooit. Als er nog blessures vallen, gaat hij Martínez nog een beroep kunnen doen op hem. Maar om nu te denken dat Vanaken zal mogen beginnen aan een wedstrijd..."

Trainingen

Frank Boeckx ging volmondig akkoord met Courtois en deed er nog een schepje bovenop: "Ik denk ook dat Vanaken er maar bij is een beetje als een derde keeper. Je hebt hem nodig voor de trainingen... Het ís ook zo. Hij weet wel waarom je er bij bent. Maar dat is ook geen schande als je ziet welke namen op zijn positie spelen."

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024