'Silvio Proto maakt verrassende comeback in het Belgische voetbal'

'Silvio Proto maakt verrassende comeback in het Belgische voetbal'
Maandag 21 juni 2021 - 17:00   I   door Redactie

Het zat eraan te komen. Silvio Proto (38) - als dertienvoudig Rode Duivel en gewezen boegbeeld van Anderlecht toch nog altijd een klinkende naam - gaat terug in België aan de slag.

De gewezen doelman van KV Oostende, Anderlecht, Germinal Beerschot en La Louvière was een vrije speler sinds hij enkele maanden geleden in onderling overleg zijn contract bij Lazio liet ontbinden.

Veel had te maken met een handblessure, maar voordien was hij al weggezakt naar het statuut van derde of zelfs vierde keeper. Hij was op zoek naar een Belgische club om daar opnieuw aan de slag te gaan.

Hetzij als reservedoelman, hetzij als keeperstrainer. Maar mede door de handblessure is het nu dat laatste geworden. Proto had eerder al laten vallen dat het wel eens zijn allerlaatste seizoen zou kunnen zijn.

Scifo en de Mpenza's

L'Avenir meldt nu dat de Waal aan de slag gaat bij Moeskroen in 1B, dat met Enzo Scifo als hoofdtrainer, Emile Mpenza als assistent-trainer en broer Mbo Mpenza als 'directeur voetbal' al heel wat andere bekende namen aanstelt. De Henegouwse club degradeerde vorig seizoen uit 1A, maar wil zo snel mogelijk terug.

TAGS  I  KV Oostende  I  Anderlecht  I  Germinal Beerschot  I  La Louvière  I  Lazio  I  Olympiakos

woensdag 22 maart 2023

dinsdag 21 maart 2023

maandag 20 maart 2023

zondag 19 maart 2023