Hevige discussie in Villa Sporza tussen Sonck en Mulder: "Dit kan je niet menen?!"

Hevige discussie in Villa Sporza tussen Sonck en Mulder:
Dinsdag 22 juni 2021 - 11:00   I   door Redactie

Toen Karl Vannieuwkerke en zijn gasten maandagavond in Villa Sporza de wedstrijd Finland-België analyseerden, kwam het tot een gekruide discussie tussen Wesley Sonck en Youri Mulder. De twee analisten beoordeelden de prestatie van de Rode Duivels volledig anders.

Nadat Vannieuwkerke aan de aanwezige analisten vroeg om de Rode Duivels een cijfer op tien te geven, ging de bal aan het rollen. “Zal ik beginnen?”, vroeg Sonck. Waarna hij meteen voor wenkbrauwengefrons zorgde. “Ik geef de Rode Duivels 10 op 10. Ze hebben gewonnen en kregen geen doelpunt tegen. Ik zie jullie al kijken… Maar eerlijk? Een cijfer plakken op de prestatie, ik vind dat toch maar raar.”

Mulder in de tegenaanval

Youri Mulder ging meteen in de tegenaanval. “Er is ook nog zoiets als ‘Hoe was het spel?’, Wes.”, reageerde de Nederlander. “België heeft gewonnen, maar toch niet zo best gespeeld. Ik geef een 6 op 10. De prestatie tegen Finland was maar net voldoende”, verduidelijkte Mulder.

(Lees verder onder de afbeelding)

“Het spel? Dat is niet belangrijk”, wilde Sonck van geen wijken weten. “De twee zestienmeters, die zijn belangrijk. Of ik vroeger tevreden was met een 5 op 10 op school? Ja, dat is meer dan genoeg, hé. Ik trek het misschien in het belachelijke, maar punten geven vind ik persoonlijk ook belachelijk”, ging de ex-spits verder.

“Op het einde van de match ging Courtois eens liggen na een poging van de Finnen. Toen dacht ik ‘Ja, jongen, ga maar eens liggen. Dan moet je truitje ook gewassen worden. Want voor het overige heb je niets moeten doen.' Snap je wat ik bedoel? België heeft bijna niets weggegeven. Daarom ook die 10 op 10.”

Perfectie

Terwijl Mo Messoudi en Steven Defour zich afzijdig hielden, voelde Mulder zich geroepen om nogmaals tegengas te geven. “Dat klopt niet helemaal, Wes. Als je 10 op 10 geeft, dan is er geen ruimte meer voor verbetering. Dat kan je niet menen! Bij een tien kan er niets meer beter, terwijl er nu nog zaken voor verbetering vatbaar zijn. 10 op 10 is perfectie.”

“Perfectie is een illusie en bestaat niet”, kwam Sonck nog eens tussen. Een uitspraak waarmee hij zichzelf eigenlijk tegensprak en dat merkte ook Mulder fijntjes op: “Dáárom moet je dus een lager cijfer geven, Wes”, waarna de rust in de tent toch enigszins terugkeerde.

TAGS  I  Finland  I  Rode Duivels  I  KRC Genk  I  Club Brugge

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024