Thomas Meunier is eerlijk over transfer naar Club Brugge

Thomas Meunier is eerlijk over transfer naar Club Brugge
Vrijdag 25 juni 2021 - 12:30   I   door Redactie

Thomas Meunier (29) staat tegenwoordig onder contract bij Borussia Dortmund en is een vaste waarde bij de Rode Duivels. Meunier heeft veel te danken aan Club Brugge, waar hij doorbrak op het hoogste niveau. En zeggen dat het heel anders had kunnen lopen...

In de documentaire 'Thomas Meunier, tôt ou tard' geeft de Rode Duivel toe dat hij na zijn vertrek bij Virton zomaar bij Zulte Waregem had kunnen belanden. "Ik zei tegen mijn makelaar: ik wil hier zo ver mogelijk weg", vertelt Meunier in de docu.

Akkoord met Zulte Waregem

"Het maakt niet uit welke club, maar ik wil iets anders ontdekken. Ik wou uit mijn comfortzone stappen. Er was een mondeling akkoord met Zulte Waregem, maar op dat moment kwam ook Club Brugge aankloppen. Ik vroeg: ligt Brugge verder dan Waregem? We zijn dat dan gaan uitzoeken", gaat Meunier verder.

"Ik surfte naar ViaMichelin, tikte het in en het was even ver. Dan hebben we toch ook even naar het sportieve gekeken. Zo hebben we uiteindelijk voor Club Brugge gekozen", onthult een eerlijke Meunier.

(Lees verder onder de afbeelding)

Marginaal

Meuniet stortte zich heel bewust in een spannend avontuur. "De bedoeling was echt om iets anders te ontdekken, een andere taal en cultuur. Velen vonden de stap te groot, maar ik had niets te verliezen", benadrukt de vleugelverdediger.

"De eerste keer toen ik in Brugge aankwam, was ik gekleed als een marginaal. Echt als een voetbalfan. Maar ik sprak Nederlands en dat waardeerden ze meteen, er was een klik. Alles was netjes geregeld, op z'n Vlaams, echt klasse", besluit Meunier.

Poll: Hoop jij Meunier in de toekomst nog voor Club Brugge te zien spelen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  Borussia Dortmund  I  PSG  I  Zulte Waregem

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024