Scheidsrechter België-Portugal bekend, Portugezen in shock: "We liggen eruit!"

Scheidsrechter België-Portugal bekend, Portugezen in shock:
Vrijdag 25 juni 2021 - 20:30   I   door Redactie

België-Portugal wordt aanzien als een achtste finale die zondag alle kanten uit kan. En waar de omstandigheden mee zullen bepalen wie zich kwalificeert. De hitte, het veld, maar ook... de scheidsrechter.

Vrijdag raakte bekend dat de ref die alles in goede banen moet leiden de Duitser Felix Brych is. Een oude bekende van de Rode Duivels, want hij floot afgelopen maandag nog maar Finland-België. 

(LEES VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Maar blijkbaar vooral ook een oude bekende van de Portugezen, want het moment dat het nieuws bekend raakte, begonnen de Portugese fans massaal te klagen. En dat heeft te maken met het verleden.

Zo floot Brych in 2014 de Europa League-finale tussen Sevilla en Benfica. De wedstrijd eindigde op 0–0, maar Sevilla won met strafschoppen (4–2). Voor de Benfica-fans duidelijk een trauma, want zij schuiven het verlies in de schoenen van de ref. "Brych bereidt zich voor op een volgende epsiode van 'Hoe beroof ik de Portugezen", twitterde iemand.

Ronaldo in tranen

Enkele supporters verwijten hem ook dat hij Cristiano Ronaldo zou verafschuwen. Eén en ander zou al tot uiting gekomen zijn toen hij de superster in 2018 uitsloot in een Champions League-partij van Juventus op Valencia.

(LEES VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Na 29 minuten al mocht Ronaldo inpakken in wat zijn eerste CL-match voor Juventus was. In tranen verliet hij het veld. Voor heel wat Portugese fans was de balans sowieso negatief. Hun conclusie: "We liggen eruit!"

Poll: Denk jij dat de scheidsrechter een rol zal spelen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Portugal  I  Italië  I  Frankrijk  I  Spanje  I  Nederland  I   Engeland

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024