Déze Rode Duivel stelt zich stoer op: "Als het moet neem ik zelf een penalty"

Déze Rode Duivel stelt zich stoer op:
Vrijdag 25 juni 2021 - 21:00   I   door Redactie

Het is alsof ze het al voelen aankomen, want sinds er bekend is dat België het zondag tegen Portugal moet opnemen in de achtste finale, wordt er opvallend veel over strafschoppen gesproken.

Niet alleen door de pers of de supporters, maar ook door de Rode Duivels zelf. En sinds de veelbesproken Europa League-finale tussen Manchester United en Villarreal wordt er rekening mee gehouden dat zo'n strafschoppenreeks wel héél ver kan gaan.

In die mate dat naast de tien veldspelers van elke ploeg ook de doelman een penalty moet gaan trappen. Het was daar dat David de Gea ferm de mist inging door de zijne te missen en Villarreal zo de winst te bezorgen. Dat hij daarnaast ook geen enkele strafschop wist te stoppen maakte van hem de schlemiel van de dag.

Op training

Het is een scenario waar ook Thibaut Courtois rekening mee houdt. "Als het moet neem ik zelf een penalty", stelde hij echter stoer in Het Nieuwsblad. "Ik doe dat soms op training tegen Simon Mignolet, al is dat natuurlijk niet hetzelfde."

(LEES VERDER ONDER DEZE AFBEELDING)

"Op oefenstage met Chelsea heb ik ooit eens een bal los in de winkelhaak getrapt. Dat was tegen Paris Saint-Germain in Amerika. Daarna heb ik het ook eens in de Community Shield (de Engelse Supercup, red.) gedaan tegen Arsenal. Die bal vloog naar de duiven."

Klaar

"Als ik een penalty moet nemen, zal ik klaar zijn", maakte Courtois zich echter sterk. "Ik weet dat ik een goeie trap heb en moet daarop vertrouwen. Keepers hebben in het algemeen een goeie trap. Dat heeft Rulli (de doelman van Villarreal, red.) onlangs nog laten zien in de Europa League-finale.”

Poll: Denk jij dat het strafschoppen worden?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Portugal  I  Italië  I  Frankrijk  I  Spanje  I  Nederland  I   Engeland

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024