'Martínez voert 5 wijzigingen door en kiest tegen Portugal voor dit elftal'

'Martínez voert 5 wijzigingen door en kiest tegen Portugal voor dit elftal'
Zaterdag 26 juni 2021 - 08:00   I   door Redactie

Zondagavond kruisen België en Portugal de degens. In aanloop naar de 1/8ste finale is het ook al redelijk duidelijk met welke spelers bondscoach Roberto Martínez aan de wedstrijd gaat beginnen.

In vergelijking met de laatste poulematch tegen Finland, zal de ploeg er volledig anders uitzien. Zowel Het Laatste Nieuws als Het Nieuwsblad meldt dat Martínez vijf wijzigingen aan zijn basiself gaat aanbrengen.

Jason Denayer, Dedryck Boyata, Leandro Trossard, Nacer Chadli en Jérémy Doku zouden opnieuw naar de bank verhuizen. Zij mochten starten tegen Finland, maar worden tegen Portugal opnieuw reserve.

(Lees verder onder de afbeelding)

Mertens & Carrasco out

In hun plaats komen Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Thomas Meunier, Thorgan Hazard en Youri Tielemans in de ploeg. Ook Eden Hazard zou opnieuw starten. Dat betekent dat Dries Mertens en Yannick Carrasco het kind van de rekening worden.

Kevin De Bruyne zal als één van de twee pockets fungeren en in een vrije rol over het veld kunnen zwerven. Net als tegen Finland verschijnt ook Thomas Vermaelen opnieuw aan de aftrap. Hij krijgt de voorkeur op zijn collega's Boyata en Denayer.

De vermoedelijke opstelling:

Courtois - Alderweireld, Vertonghen, Vermaelen - Meunier, Witsel, Tielemans, T. Hazard - De Bruyne, E. Hazard - Lukaku.

Poll: Vind jij dit het best mogelijke elftal om het tegen Portugal op te nemen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Portugal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024