‘Anderlecht wil stunten en speler van 10 miljoen aantrekken’

‘Anderlecht wil stunten en speler van 10 miljoen aantrekken’
Zondag 27 juni 2021 - 11:30   I   door Redactie

RSC Anderlecht versterkte zich onder meer al met Lior Refaelov en Wesley Hoedt, maar de transferhonger van de Brusselse club is zeker en vast nog niet gestild. Sportief directeur Peter Verbeke maakt alweer werk van de volgende aanwinst.

RSCA weet dat het Albert Sambi Lokonga gaat verkopen en dus heeft het nood aan een vervanger. De kans is reëel dat Florentino Luis de opvolger van Sambi Lokonga wordt. Volgens de Portugese krant A Bola heeft Anderlecht zijn zinnen gezet op de defensieve middenvelder.

De 21-jarige Florentino staat onder contract bij de Portugese topclub Benfica, maar speelde tijdens het voorbije seizoen op uitleenbasis bij Monaco. Een succes kan je het avontuur van Florentino in het prinsdom niet noemen. Hij verscheen vorig seizoen twee keer aan de aftrap en verzamelde amper 235 minuten.

Na een tegenvallend seizoen bij Monaco, maakte Florentino wel indruk op het EK voor Beloften. Daar was hij basisspeler bij Portugal, dat de finale bereikte en verloor van Duitsland. Florentino staat nog steeds te boek als een toptalent en dat blijkt ook uit zijn marktwaarde van 10 miljoen euro.

Aankoopoptie

Anderlecht gelooft in de Portugees en wil hem zo snel mogelijk naar het Lotto Park halen. Volgens A Bola wil paars-wit Florentino huren van Benfica - eventueel met aankoopoptie. Anderlecht krijgt wel nog concurrentie van heel wat ploegen. Zo azen ook Galatasaray, Engelse en Spaanse ploegen op de middenvelder.

Poll: Zou dit een goede vervanger zijn voor Sambi Lokonga?

TAGS  I  Anderlecht  I  Monaco  I  Benfica

donderdag 30 juni 2022

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022

maandag 27 juni 2022